FC Slovan Liberec | Věříme, že se do skupiny o titul dostaneme, říká trenér žen Šisler
Menu Další Zavřít Zavřít
06.12.2021

Věříme, že se do skupiny o titul dostaneme, říká trenér žen Šisler

Redakce
Po podzimní části sezóny mají ženy Slovanu odehraných 11 zápasů, ze kterých vytěžily celkem 11 bodů. V tabulce 1. ligy žen přezimují na 6. místě a jsou stále v přímém boji o umístění ve skupině o titul. Velkým zklamáním podzimu ale bylo 3. kolo poháru FAČR, kdy liberecké hráčky vypadly na penalty s divizním týmem Prague Raptors. Jak komentuje vyřazení z poháru trenér Šisler a jak společně s kapitánkou hodnotí dosavadní průběh ligové sezóny?

Hlavní trenér Jiří Šisler:

"Věděli jsme, že pohárové utkání nebude vůbec nic jednoduchého, protože soupeř má ve svém kádru převážně zahraniční hráčky, což se bohužel potvrdilo. V 1. poločase jsme dominovali, bohužel jsme ale vstřelili pouze jednu branku. Hned z kraje druhého poločasu jsme přidali druhý gól a měli jsme mít zápas již pod kontrolou, bohužel jsme úplně přestali hrát, chyběl pohyb a důraz a soupeřky hrající s enormním nasazením toho dokázali využít... poté jsme se již nebyli schopni dostat zase do tempa a tak rozhodly penalty.

Co se týče sezóny, dali jsme si jasný cíl a ten máme stále ve svých rukách, takže by se mohlo zdát, že jsme spokojeni, ale není tomu tak úplně. Některé zápasy jsme odehráli velmi dobře, ale měli jsme také některé, které byly naopak velmi špatné. Nejhorší utkání jsme odehráli na Slavii a pak také pohárové utkání nám musí ukázat varovný prst... Naopak proti Spartě jsme odehráli výborné utkání a dobré to bylo i proti Plzni, za tyto zápasy bychom si zasloužili větší bodový přínos. V zimní přestávce se zaměříme na věci, které nám dělají problémy a věříme, že zbývající tři utkání základní části zvládneme a dostaneme se do skupiny o titul a konečně sebereme nějaké body i pražským S."

Kapitánka Veronika Černá:

"Do sezóny jsme šli s jasným cílem, být v první čtyřce a poprat se o třetí místo. Kvalitní kádr na to určitě máme a dokázali jsme si, že můžeme hrát vyrovnaná utkání i proti těm nejlepším. Potřebujeme ale podávat stabilnější výkony a hlavně získávat všechny tři body s týmy ze středu a spodku tabulky. To se nám zatím úplně nedaří a přesto, že jsme aktuálně na šestém místě se shodným počtem bodů jako čtvrtá Plzeň, nemůžeme být úplně spokojeni. Víme, že jsme ztráceli zbytečné body, které nám teď chybí. Musíme se do jarní části zaměřit především na ofenzivu a být produktivnější. Bude to boj do posledního kola a nesmíme v něm zaváhat. Chceme ukázat, že do první čtyřky patříme."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Dům kultury
Mediální partneři
Hattrick rtm plus