FC Slovan Liberec | Victor Olatunji přestupuje do Slovanu, klub uplatnil opci
Menu Další Zavřít Zavřít
30.05.2023

Victor Olatunji přestupuje do Slovanu, klub uplatnil opci

Redakce
Liberec – Přání mnoha fanoušků se stává realitou. Slovan uplatnil opci na nigerijského útočníka Victora Olatunjiho, který od ledna hostoval pod Ještědem z kyperské Larnaky. Teprve 23letý střelec odehrál v jarní části v libereckém dresu 1253 minut, během nichž nasázel devět branek.

Sto devadesát tři centimetrů vysoký útočník odstartoval angažmá v Liberci stylově, když skóroval hned při svém soutěžním debutu do sítě Pardubic. Naplno se rozstřílel ve druhé polovině angažmá, když se prosadil proti Slavii, Zlínu, Hradci Králové i Českým Budějovicím a výrazně tak pomohl našemu celku k ovládnutí nadstavbové Skupiny o umístění.

Během celkových 18 ligových duelů v modrobílém dresu se Olatunji nakonec prosadil celkem osmkrát, k tomu přidal jednu gólovou nahrávku. V úctyhodné zápasové porci navíc posbíral jen jednu žlutou kartu a udržel si solidní 56,9% úspěšnost driblinků i téměř 20% úspěšnost střelby. Jeden start zapsal také v MOL Cupu, kdy se trefil v penaltovém rozstřelu proti Spartě.

Rodák z nigerijského Sokota prošel v minulosti slovenskými Interem Bratislava a Podbrezovou, zahrál si také za rakouský SV Mattersburg a kromě Larnaky oblékal rovněž dres kyperského Alki Oroklini.

Teď se stává kmenovým hráčem Slovanu Liberec. A po uplatnění opce na Ľubomíra Tuptu jde o další posílení naší ofenzivy pro příští sezonu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek FCC
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact