FC Slovan Liberec | Vrátí se Slovan na vítěznou vlnu? Už v pátek nastoupí proti Teplicím!
Menu Další Zavřít Zavřít
28.11.2018

Vrátí se Slovan na vítěznou vlnu? Už v pátek nastoupí proti Teplicím!

Redakce
Liberec - Poslední zápas s plzeňskou Viktorií vyšel našemu mužstvu skoro na jedničku. Po výborném výkonu bral sice proti favoritovi jen bod za remízu 1:1, i tak dokázal navázat na své předchozí vydařené výkony z posledních duelů. Potvrdit je ale bude muset i na trávníku Teplic. Do konce podzimní části soutěže zbývají už jen tři ligová kola, střetnutí Na Stínadlech startuje v pátek s úderem 18. hodiny.

Vyrazte za naším mužstvem do Teplic!

FK Teplice

Teplice nezažívají zrovna vydařené období. Na konci října nestačily na Baník (0:1), poté sice přehrály pražskou Bohemku v atraktivním duelu (3:2), ale následně remizovaly s Olomoucí (0:0) a podlehly Dukle (0:1). Červenou kartu navíc od hlavního arbitra inkasovali během minulého kola Michal Jeřábek a Martin Jindráček, kteří tak budou svému celku proti Slovanu chybět.

Výsledky na začátku soutěže společně s těmi z posledních kol stačily Teplickým na jedenáctou příčku ligové tabulky s šestnácti vybojovanými body. Na pohárové příčky tak ztrácejí fotbalisté ze Stínadel už čtrnáct bodů. V domácím utkání proti Liberci si ale budou chtít napravit reputaci a brát po dvou kolech zase tři body.

Většina fanoušků si vybaví v kádru soupeře urostlého útočníka Davida Vaněčka. Ten se na začátku soutěže dokonce držel na pozici patřící nejlepšímu střelci soutěže, jeho počet branek se nakonec zastavil na čísle sedm. Druhým nejúspěšnějším střelcem týmu je Jakub Hora se třemi přesnými zásahy. Z hlediska asistencí je na tom nejlépe dvojice Alex Král – Jan Krob. Ta přihrála svým spoluhráčům na gól už ve třech případech. V brance se dělí o minuty Jakub Diviš a Tomáš Grigar. První zmiňovaný odchytal třináct zápasů a dvakrát udržel čisté konto. Grigar si připsal tři starty.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FK TEPLICE FC SLOVAN LIBEREC
45 ZÁPASY 45
20 VÝHRY 16
9 REMÍZY 9
16 PROHRY 20
58 VSTŘELENÉ GÓLY 54
54 INKASOVANÉ GÓLY 58
97 ŽLUTÉ KARTY 89
5 ČERVENÉ KARTY 4
5 PROMĚNĚNÉ PENALTY4

FC Slovan Liberec

Našemu mužstvu se během listopadu dařilo. V posledních třech ligových duelech bralo celkem sedm bodů za dvě výhry proti Mladé Boleslavi (1:0) a Slovácku (1:0), minulý týden remizovalo s Plzní (1:1). Naposledy tak Slovan prohrál 21. října, kdy na domácím hřišti podlehl Slavii poměrem 0:1.

Výsledky zatím vynesly svěřencům Zsolta Hornyáka aktuální sedmé místo v tabulce. Na šesté místo, zajišťující účast ve skupině o titul, ztrácí momentálně tři body. Úvodní vzájemný zápas s Teplicemi sehrál Slovan U Nisy na začátku srpna. Tenkrát brankami Petra Ševčíka, který nyní mužstvu nepomůže kvůli čtyřem žlutým kartám, a Jana Pázlera remizoval se svým soupeřem 2:2. Dvakrát se za Teplice trefil již zmiňovaný Vaněček.

V poslední době se našemu týmu v soubojích s Teplicemi příliš nedaří. Z pěti posledních měřeních sil brali výhru třikrát Tepličtí a jednou zvítězil Slovan. V posledním případě, letos, se oba celky rozešly smírně. V Teplicích naše mužstvo vyhrálo naposledy 27. února roku 2016 a to jednoznačně 3:0. Tenkrát se dokázali prosadit Herolind Shala a dvakrát Egon Vůch.

Pokud nepojedete podpořit naše mužstvo přímo do Teplic, budete moct tento zápas, někdy mylně označovaný za severočeské derby, sledovat na stanici ČT Sport! Duel startuje v pátek od osmnácti hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Kristýna
Mediální partneři
Rádio Impuls Český rozhlas Liberec