FC Slovan Liberec | Vyjádření Jhona Mosquery k incidentu v Ostravě
Menu Další Zavřít Zavřít
28.01.2021

Vyjádření Jhona Mosquery k incidentu v Ostravě

Redakce
Ostrava/Liberec – Závěr zápasu mezi Baníkem a Slovanem byl nešťastný. Kolumbijský záložník Jhon Mosquera obdržel od hlavního arbitra za své zákroky po dvou žlutých červenou kartu, při odchodu ze hřiště navíc musel čelit rasistickým poznámkám z ochozů. Ostravský celek se posléze omluvil, v článku naleznete prohlášení našeho hráče.

K incidentu došlo v nastavení za stavu 1:0 pro Baník, který nakonec duel opanoval a připsal si tři body. Jhon Mosquera neudržel nervy na uzdě a v krátkém sledu obdržel od hlavního rozhodčího Pavla Julínka dvě žluté karty a musel opustit hrací plochu.

„Je mi moc líto, že jsem se nechal v závěru hektického zápasu v Ostravě vyprovokovat a po dvou žlutých kartách a vyloučení oslabil svůj tým i pro příští zápas. Mrzí mě to a měl jsem se ovládnout. Není ale pravda, že bych pak ještě někoho udeřil pěstí do obličeje! Musí to být vidět i na videu," komentoval situaci rozhodčím nesprávně popsanou v zápisu o utkání sám krajní záložník, jenž nebude minimálně pro příští zápas trenéru Pavlu Hoftychovi k dispozici.

Emoce však karetním trestem neskončily a z tribun se začali ozývat i lidé, kteří byli domácím klubem vpuštěni v omezeném režimu na stadion. Ruchové mikrofony O2 TV odhalily rasistické nadávky právě na Jhonovu adresu, za něž se Baník ještě večer omluvil.

„Rasistické urážky směřující na mou osobu jsem na hřišti nezaslechl, ale dozvěděl se o nich pak z médií, kde byly jasně slyšet. Je smutné, že se něco takového na stadionech pořád děje, zvlášť když tam mohou jen lidé z vedení klubů a V.I.P. hosté. Omluvu Baníku Ostrava přijímám a doufám, že viník bude opravdu identifikován a potrestán,“ reagoval Mosquera také na druhou část incidentu. Stejně jako náš kolumbijský fotbalista musíme jakékoliv rasistické projevy za náš klub odsoudit a vítáme jak rychlou omluvu domácího klubu, tak prohlášení LFA, že tento incident budou řešit příslušné orgány.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Dineva
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls