FC Slovan Liberec | Za Slovanem do Turecka dorazil zkušený útočník Libor Kozák (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
23.01.2019

Za Slovanem do Turecka dorazil zkušený útočník Libor Kozák (+video)

Tomáš Čarnogurský
Dlouho očekávaná posila do ofenzivy v úterý večer dorazila za týmem Slovanu na herní kemp do Turecka! Není jí nikdo jiný než devětadvacetiletý útočník s bohatými zkušenostmi z italské Serie A, anglické Premier League i z české reprezentace Libor Kozák.

Libor Kozák

Rodák ze slezských Brumovic už v devatenácti letech zamířil z tehdy druholigové Opavy do italského Lazia Řím, kde se postupně vypracoval až v nejlepšího střelce Evropské ligy (v sezóně 2012/13) a s týmem vyhrál i italský pohár. Následně už jako český reprezentant přestoupil do anglické Aston Villy. Tam jeho kariéru přibrzdila zlomenina holenní i lýtkové kosti a následné komplikace, které jej z fotbalu vyřadily na dva roky. V létě 2017 se vrátil do Itálie, kde působil v Bari a naposledy v Livornu. Nyní přichází do Liberce a bude to paradoxně jeho první angažmá v české nejvyšší soutěži.



"Jsme rádi, že se nám podařilo Liborův příchod dotáhnout a že jsme do týmu přivedli útočníka s mnoha zkušenostmi ze Serie A, Premier League i české reprezentace. Věřím, že nám Libor Kozák pomůže s produktivitou, a díky svým zkušenostem i mimo hřiště. Dohodli jsme se na smlouvě do konce probíhající sezóny, s možností jejího prodloužení," vysvětluje sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Bazén Liberec
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec