FC Slovan Liberec | Základní část ligy se blíží ke konci, v sobotu se utkáme v Praze s Bohemians
Menu Další Zavřít Zavřít
08.04.2022

Základní část ligy se blíží ke konci, v sobotu se utkáme v Praze s Bohemians

Ondřej Marko
Liberec - Do konce základní části FORTUNA:LIGY zbývají poslední tři kola. V tom 28. se utkáme ve vršovickém Ďolíčku s Bohemians. Pražský celek se momentálně soustředí na boj o záchranu, zatímco my můžeme být po tomto kole šestí, ale také desátí. Klokany jsme naposledy porazili 2:1, navážeme na tento duel? Utkání má výkop naplánovaný na sobotu od 16:00.

Bohemians Praha 1905 - boj o záchranu vrcholí

Pražskému celku se letos příliš nedaří. Po 27 kolech se totiž nachází na 14. místě s pouhými 24 body. Na předposlední Pardubice má tak náskok tří bodů. Shodně bodů však mají Teplice, o bod více zase Jablonec. Bohemians mají také druhou nejhorší obranu a skóre v lize. S 32 vstřelenými a 60 inkasovanými mají skóre -28.

Klokani ani v posledních týdnech neoplývají zrovna tou nejlepší formou. Za posledních pět zápasů získali pouhé tři body ze tří remíz. Remizovali s Olomoucí (0:0), Mladou Boleslaví (2:2) a Karvinou (1:1). Mimo to prohráli s Ostravou (0:2) a se Slováckem (1:2). Posledním zápasem byla pro Klokany právě zmíněná remíza s Karvinou. V záchranářském duelu sice prohrávali již od 24. minuty, nicméně v 69. minutě odpověděl brankou Roman Květ.

Co se nejlepšího střelce týče, tak první místo drží David Puškáč se sedmi zásahy. To vychází na 15. dělené místo v celoligovém srovnání. Nedaleko za ním je Jan Chramosta, který se trefil pětkrát. Nejlepším nahrávačem pražského klubu je Roman Květ s pěti asistencemi. Za ním je Tomáš Necid, Jan Kovařík a Vojtěch Novák, ti mají shodně po dvou.

FC Slovan Liberec - skupina o titul, nebo o umístění?

Poslední ligový duel Slovanu nevyšel podle představ. Na stadionu U Nisy jsme vyzvali Teplice, které se nacházejí u dna tabulky. V první půli si oba celky nevytvořily mnoho šancí, hra byla především o osobních soubojích. V 67. minutě náš tým neohlídal situaci při rohovém kopu soupeře, prosadil se po něm teplický Sejk. Ačkoliv poté Slovan posílil útok a hnal se za vyrovnáním, tak na něj bohužel nedosáhl. S Teplicemi jsme tak prohráli 0:1.

Byla to druhá porážka v řadě, protože před reprezentační pauzou jsme prohráli s Olomoucí (1:2). Předcházely tomu však dvě domácí výhry, kdy jsme porazili Slavii (1:0) a Pardubice (4:1), předtím jsme remizovali v Ostravě (1:1). Po 27 kolech se tak s 33 body nacházíme na deváté příčce. Pod sebou máme nejblíže Mladou Boleslav (32 bodů) a Zlín (29 bodů). Shodně bodů mají České Budějovice a Olomouc, šestý Hradec Králové má pak bodů 35.

Poslední vzájemné utkání těchto celků se odehrálo 6. listopadu na našem stadionu. V první půli byla k vidění hra, která obsahovala minimum šancí. Ve druhé části jsme už ovšem začali hrát výrazně lépe a vypracovali si několik gólových příležitostí. První branku vstřelil Chaluš, respektive jeden z hostujících obránců, který na brankové čáře tečoval Chalušovu dorážku, nicméně o chvíli později srovnal Puškáč. Na rozhodující branku jsme si museli počkat až do úplného závěru, kdy svým gólem rozhodl Tupta.

Duel s Bohemians, který napoví, do jaké skupiny po základní části zamíříme, se odehraje ve vršovickém Ďolíčku v sobotu od 16 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Kristýna
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact