FC Slovan Liberec | Zápas jara! Slovan v bitvě o páté místo vyzve ostravský Baník
Menu Další Zavřít Zavřít
13.05.2019

Zápas jara! Slovan v bitvě o páté místo vyzve ostravský Baník

Redakce
Liberec – Velká bitva, hra nervů i boj o Evropu. Naše mužstvo v úterý nastoupí během vloženého třetího kola skupiny o titul od 20 hodin proti ostravskému Baníku na Městském stadionu ve Vítkovicích, tým vedený Bohumilem Páníkem má přitom na Slovan dvoubodový náskok v tabulce. Jak se atraktivní střetnutí vyvrbí?

FC Baník Ostrava

Před naším mužstvem nestojí lehká zkouška. Oba celky se na jaře střetly už dvakrát, v obou případech bral výhru na domácím stadionu soupeř. Nejprve porazil naše mužstvo 2:1 v rámci 21. kola a poté 2:1 po prodloužení v MOL Cupu.

Parta Zsolta Hornyáka má tak soupeři co oplácet. Nyní navíc půjde o utkání možná vůbec nejdůležitější, páté místo totiž zajišťuje šanci na účast v předkolech evropských pohárů. K tomu je ale ještě potřeba, aby Slavia vyhrála finále MOL Cupu právě nad Ostravou.

Baník poslední tři zápasy prohrál a nevstřelil v nich ani branku. Dvakrát nestačil na Jablonec poměrem 0:4 a 0:2, mezi duely ještě podlehl pražské Spartě 0:3. Svěřenci trenéra Bohumila Páníka si však naplno uvědomují důležitost klání a chtít budou v úterý jednoznačně vyhrát nehledě na pohárovou příležitost.

Nejúspěšnějším střelcem Baníku je Nemanja Kuzmanovič s devíti přesnými zásahy, Dame Diop vstřelil gólů osm. Za dvorní nahrávače celku lze označit Roberta Hrubého a Daniela Holzera se sedmi přesnými nahrávkami. Mezi třemi tyčemi má jasné místo Jan Laštůvka, který odchytal 31 zápasů a připsal si deset čistých kont, v minulém kole s Jabloncem však dostal přednost Viktor Budinský.

FC Baník Ostrava FC Slovan Liberec
50 ZÁPASY 50
12 VÝHRY 22
16 REMÍZY 16
22 PROHRY 12
48 VSTŘELENÉ GÓLY 66
66 INKASOVANÉ GÓLY 48
118 ŽLUTÉ KARTY 105
9 ČERVENÉ KARTY 4
5 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

FC Slovan Liberec

Slovan podal v posledních dvou zápasech sympatické výkony, nicméně bodoval pouze proti pražské Slavii (0:0). Duel se Spartou prohrál brankou Costy z úvodu střetnutí (0:1). Naše mužstvo trápila především finální fáze, během 180 minut si nepřipsalo branku i přesto, že se do slibných příležitostí dostávalo.

Z hlediska tabulky je všechno nad slunce jasné. Liberečané ztrácí na Baník dva body, pokud vyhrají, soupeře předskočí a ve zbytku nadstavby budou bránit těsný náskok. V případě výhry Ostravy naopak bude náš celek potřebovat vyhrát oba zbývající duely s Plzní a Jabloncem a vyhlížet bodové ztráty protivníka. Tým kolem kapitána a exlibereckého beka Jiřího Fleišmana čeká na závěr soutěže Slavia a prozatím druhá Viktoria. Zsolt Hornyák nebude mít k dispozici kvůli karetnímu trestu Oscara a Tomáše Malinského.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Banua
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls