FC Slovan Liberec | Ze zápasu obavy nemáme, naopak se těšíme, vyhlíží důležitou bitvu s FCSB záložník Hromada
Menu Další Zavřít Zavřít
23.09.2020

Ze zápasu obavy nemáme, naopak se těšíme, vyhlíží důležitou bitvu s FCSB záložník Hromada

Tomáš Honzejk
Bukurešť/Liberec - Ve čtvrtečních 19:30 našeho času to vypukne. Slovan zahájí další bitvu o přiblížení se pohárově Evropě na stadionu v rumunském Giurgiu. Ve středu večer proběhl předzápasový trénink, po kterém nám pár svých dojmů sdělil uzdravený Jakub Hromada. "Je to moderní stadion s dobrou infrastrukturou. Tady si nemůžeme na nic stěžovat," chválil místní podmínky liberecký záložník.

Máte za sebou oficiální předzápasový trénink. Jak se vám líbí na stadionu v Giurgiu?

Stadion je pěkný. Hráči, co působili v Liberci pár roků nazpět už nám o stadionu referovali. Má vše, co by měl mít. Je to moderní stadion s dobrou infrastrukturou. Tady si nemůžeme na nic stěžovat.

Soustředíte se stále na oficiální čtvrteční termín? Neřešíte spekulace, zda se utkání bude hrát či nikoliv?

Trenéři nás připravují na všechny varianty. Zatím to vypadá tak, že se bude hrát ve čtvrtek večer. Na jednu stranu je to určitě výhoda, že FCSB nebude mít tolik hráčů k dispozici. Na druhou stranu ale nevíme, s čím na nás nastoupí. S jakými hráči a jakou taktikou. Materiály máme, ale těžko něco nastudovat. Je to dost ošemetné, protože vůbec nevíme, s kým nastoupí. Máme po tréninku a čekáme na večerní info. Každopádně jsme připravení a věříme v postup.

Naposledy jsi odstoupil v zápase s Riteriaiem. Už jsi zdravotně v pořádku?

Ano. Měl jsem nějaké šrámy, ale už je vše v pohodě. V neděli to přišlo vhod, že mě trenér nepostavil do utkání a mohli jsme to doléčit. Od pondělí jsem se zapojil s týmem normálně do tréninku. Jsem na 100% připravený jako všichni ostatní.

Bavíte o situaci v týmu soupeře se spoluhráči? Nepůjdete do zápasu s obavami?

To vůbec ne. Oni měli ve středu další testy a jedny je čekají ještě ve čtvrtek ráno. Sice to u nich v týmu kumuluje a rozneslo se to už na více jak 20 lidí, ale testy by měly být pravdivé. Proti nám by tak měli nastoupit pouze negativní hráči a všichni, co budou přítomni na stadionu by měli být také negativní. Z tohoto pohledu žádné obavy nemáme. Spíš naopak se na zápas těšíme a věříme, že to zvládneme.

Ty máš, jako jeden z mála hráčů v našem kádru, zkušenosti s poháry. Vnímáš, že tvá role by měla být i v tom, že pomůžeš těm méně zkušeným?

Je to trochu zvláštní, že v mém věku patřím, co se týká evropských pohárů, ke zkušenějším hráčům. Mluvíme o tom, ale náš tým je celkově dostatečně zkušený, abychom se dokázali na utkání připravit. Samozřejmě je tu hodně mladých hráčů, se kterými se denně komunikuje. Ať už my jako hráči mezi sebou nebo oni s trenéry. Všichni tak budeme maximálně připraveni.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Aura Medical
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec