FC Slovan Liberec | Ženský tým se představí v posledním utkání tohoto roku, v pátek změří síly se Slavií
Menu Další Zavřít Zavřít
01.12.2022

Ženský tým se představí v posledním utkání tohoto roku, v pátek změří síly se Slavií

Šimon Knopp
Liberec - V rámci dohrávky devátého kola nejvyšší české soutěže žen se fotbalistky Slovanu představí proti favoritkám z pražské Slavie. Hrát se bude v pátek od 16:30 hodin na umělé trávě na hřišti Sokola Doubí. Přijďte naše hráčky podpořit v posledním utkání tohoto roku!

SK Slavia Praha

Fotbalistkám Slavie patří v tabulce druhé místo s jednobodovou ztrátou na první Spartu. Ovšem v dohrávce 9. kola proti libereckým hráčkám jim stačí i remíza, aby se vyšvihly na vršek tabulky. Na Pražanky ztrácí totiž pouze jediný bod.

V dosavadní sezoně v lize zatím neprohrály. Z deseti duelů získaly celkem 28 bodů, jedinkrát remizovaly se Spartou a ve zbývajících duelech nenašly přemožitele. Působivé je i jejich skóre. Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka inkasovaly pouze pět branek a vstřelily jich celkem 61, což je v průměru 6,1 gólu na utkání.

Hráčky ze Slavie mají za sebou i působení v Lize mistryň. V nelehké konkurenci AS Řím, Wolfsburgu a St. Polenu nedokázaly postoupit ze skupiny a skončily na posledním místě se skóre 0:4. Naopak v českém Poháru žen prošly přes třetí kolo, když porazily tým Českých Budějovic 10:0.

FC Slovan Liberec

I liberecké fotbalistky mají za sebou úspěšný zápas v poháru. Narazily na Teplice, které dokázaly přehrát rozdílem čtyř branek (4:0) a rovněž si vysloužily postup do dalšího kola.

Svěřenkyním trenéra Myslivce patří v tabulce čtvrtá pozice se ziskem 16 bodů. V případě výhry by mohly stáhnout ztrátu na třetí Slovácko na čtyři body a zároveň se ještě více vzdálit páté Plzni (aktuálně 11 bodů).

Z posledního vzájemného měření sil mezi týmy Slovanu a Slavie lépe vyšly fotbalistky pražského celku. Po povedeném prvním poločasu vyhrávaly 3:0. V druhé části zápasu dokázala Košíková pouze upravit na konečných 3:1 a hráčky Liberce odcházely poražené.

Pokud nechcete přijít o poslední ligové představení žen v tomto roce, přijďte je podpořit na hřiště Sokola Doubí v pátek od 16:30 hodin!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Profipoint
Mediální partneři
eFotbal Hattrick