FC Slovan Liberec | Ženy budou v neděli bojovat o Ligu mistryň na stadionu U Nisy
Menu Další Zavřít Zavřít
04.05.2023

Ženy budou v neděli bojovat o Ligu mistryň na stadionu U Nisy

Šimon Knopp
Liberec - Druhý zápas se Spartou v krátkém sledu. Liberecké fotbalistky nastoupí v neděli na stadionu U Nisy proti pražskému soupeři, se kterým ve středu remizovaly 2:2. Přijďte naše fotbalistky podpořit v boji o Ligu mistryň, a to přímo na liberecký stadion U Nisy v neděli od 13 hodin!

AC Sparta Praha

Fotbalistky Sparty vstoupily do ligové nadstavby z první příčky, ale výhodu v boji o titul ztratily v domácím zápase proti Slavii. Svému rivalovi podlehly 0:1. Na hlavním stadionu Sparty se před hojnou diváckou kulisou hrálo dlouho nerozhodně 0:0. Výhru Slavii vystřelila až v devadesáté minutě Tereza Kožárová.

Další komplikace přišla v nadcházejícím duelu proti Slovácku. Svěřenkyně trenéra Masaryka na hřišti soupeře prohrávaly 0:2 a nakonec pouze dokázaly korigovat výsledek na 1:2 díky proměněné penaltě Anety Pochmanové. Nepříznivá forma Sparty pokračovala i v dohrávce proti Slovanu, když Pražanky braly pouze bod za remízu. Při pohledu na tabulku nalezneme fotbalistky Sparty na druhé pozici a jejich ztráta na vytoužené první místo se prohloubila již na šest bodů.

Vzájemné zápasy

Fotbalistky Slovanu a Sparty se v této sezoně potkají již popáté. Dva zápasy skončily remízami (pozn. red. pohárový nakonec vyhrála Sparta na penalty) a dva vyzněly hůře pro Liberec (1:3 a 1:3). V posledním duelu, který se hrál ve středu, vedly liberecké fotbalistky po prvním poločasu 2:0. Ovšem Sparta se dokázala vzchopit a ve druhé půli srovnala na konečných 2:2.

FC Slovan Liberec

Slovanu se po středečním zápase podařilo znovu poskočit na třetí příčku zajišťující postup do předkol Ligy mistryň. Velmi důležitý krok ke kvalifikaci udělaly svěřenkyně trenéra Myslivce v domácím utkání proti Slovácku, které je přímým konkurentem v boji o třetí pozici. Ve druhém poločasu utkání hraného v Hrádku nad Nisou rozhodly Bužková a Šubrtová o výhře 2:0.

Mimo zápasy se Spartou a Slováckem se Liberec představil také proti Slavii. S prvním týmem tabulky náš tým rychle inkasoval, a i přesto, že dokázal srovnat, nakonec prohrál vysoko 1:5. Jedinou trefu Slovanu zaznamenala Tereza Černá.

Přijďte naše fotbalistky proti Spartě podpořit přímo na hlavní stadion U Nisy. Hrát se bude v neděli od 13 hodin! Vstupné bude dobrovolné. Otevřena bude Hlavní a Východní tribuna, v provozu bude i stánek s občerstvením.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Pavlů innovation
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus