FC Slovan Liberec | Ženy porazily v přípravě Ferencváros TC Budapast 4:2
Menu Další Zavřít Zavřít
11.02.2019

Ženy porazily v přípravě Ferencváros TC Budapast 4:2

Redakce

Velmi kvalitní výkon předvedly naše ženy s předním týmem maďarské ligy a vítězem jejich poháru. Soupeřky v sobotu vyhrály nad Slavii 4:3. V neděli odpoledne, na umělce Slavie , vedly nad Slovaňačkami již 2:0. Naše hráčky ale zápas otočily, když tři branky dala jarní posila ze Slavie, reprezentační útočnice Tereza Kožárová. Jeden gól dala po její příhrávce Valentina Šušolová.

Naše ženy začaly přípravu v polovině ledna druhým místem na velkém turnaji v Německu a víkendovým kondičním soustředěním v Sedmihorkách.

Do přípravy nastoupily i dorostenky Pohanková, Vančurová a Folprechtová, která už ale za áčko nastupupovala. Se Slavii se jedná o prodloužení hostování Simony Necidové a o pulročním hostování Terezy Kožárové. Za brankářku Horáčkovou přišla ze Sparty Kateřina Zuchová.

Po vítězném zápase následující přípravy s dorostem Frýdlantu,byl pak na pořadu zápas s velmi kvalitním Ferencvárosem, který se nám velmi vydařil.

Další prodloužený víkend nás čeká soustředění v Heřmanicích v Podještědí, kam s námi jedou i dorostenky a nejlepší ze žákyň. v rámci soustředění nás čeká zápas se ženamí Wroclavy.

Pak už nás čeká čtvrtfinále ženského poháru a to s vítězem duelu Dukla v. Čáslav. Budeme hrát v neděli 24.2. od 10.30 hod na umělce Slovanu . Před ligou pak ještě odehrajeme zápas s Čáslaví a s někým kdo nahradí Spitzkunnersdorf který nám odřekl.

Ligu začínáme 16.3. s Duklou , druhý domácí zápas základní části pak se Slavii 13.4.. Oba zápasy hrajeme ve Frýdlantě vždy v 10.30 hod.

Tým trenéra Josefa Lexy čeká nelehký úkol, a to uhrát postup do finálové čtyřky ligy a tam zabojovat o třetí místo.

hodnocení trenéra Josefa Lexy :

Priprava probiha zatim velmi dobre a krome zraneni na reprezentaci Kovalove a na zacatku pripravy Dlouhe, je to bez zraneni a s chuti. Necekany odchod Liskove se nam podaril velmi kvalitne nahradit Terezou Kozarovou. Dale jsme chteli posilit brankarskou pozici angazovanim Kateriny Zuchove, ale zaskocil nas odchod Sasi Horackove. Takze zatim pokracujeme s jednou brankarkou. Musim pochvalit pristup devcat a to i mladych holek z juniorky. Zatim jsme sehrali dve utkani a to s dorostem Frydlantu, kde to bylo hladke vitezstvi nasich devcat po dobrem vykonu. Na ten jsme navazali tento vikend a to mezinarodnim utkani s vedoucim celkem Madarske ligy Ferencvarosi Torna Clubem a po dvou brankach soupere se nam podaril zaslouzeny obrat a po zasluze jsme vyhrali, kdy jsme byli lepsim tymem na hristi a zaroven nebezpecnejsim. Holky podaly kvalitni vykon.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Penzion Eva
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus