FC Slovan Liberec | Ženy vstoupily do nové sezony, tým prošel obměnou
Menu Další Zavřít Zavřít
14.07.2021

Ženy vstoupily do nové sezony, tým prošel obměnou

Redakce
Liberec – Nové výzvy a jasné cíle. Ženský A-tým vstoupil v úterý do příprav na novou sezonu, po fázi individuálního cvičení začala také společná průprava, kádr se přitom obměnil. Slovan hlásí posily i nový realizační štáb.

„Máme za sebou první oficiální trénink, ale už předtím se holky připravovaly individuálně podle plánů," říká úvodem Jiří Liška. Výsledky ze sporttesterů tým posílal zpět, poprvé se na tréninku sešel v počtu devatenácti hráček během úterý. Trenéři neměli k dispozici dvě zraněné fotbalistky, tři posily se zase zapojí až v průběhu nadcházejících týdnů.

Výraznou změnou prošel realizační tým, staronovým trenérem se stal Jiří Šisler, asistentem pak Jaroslav Dittrich, vedoucím David Šikal a kondičním koučem Jan Kubista. „Holkám jsme obstarali také masérku Petru Janošíkovou a fyzioterapeutku Jitku Dolečkovou," pokračuje ředitel ženského úseku. Nejde však o jediné zkvalitnění zázemí hráček, A-týmu připadla také vlastní kabina na Letce.

Kádr ženského prvního týmu prošel výraznou proměnou. Z pražských klubů se podařilo natrvalo získat řadu hráček: ze Slavie Šárku Pouvovou a Sparty Michaelu Moťovskou, Anetu Buryánovou i Kateřinu Zuchovou. „Připojí se ještě Ivana Pižlová ze Sparty, z B-týmu Šárka Brázdová a z U18 Lea Jakimičová s Natálií Maurovou.“

Fotogalerie ze zahájení přípravy

Jaký bude cíl do nadcházející sezony? Hrát střed tabulky a pokusit se o čtyřčlennou finálovou skupinu. „Chceme předvádět kvalitní ofenzivní fotbal, kterým bude tým růst fyzicky i takticky. Chceme, abychom si našli vlastní kombinační styl, určitě žádné nakopávané míče," vysvětluje Liška.

Výrazná modernizace struktury A-týmu ředitele ženského úseku potěšila.„Děkujeme za podporu klubu a členům představenstva. Ženský fotbal rozhodně není na okraji Slovanu, všichni chceme společnými silami dostat holky výš. Teď bude zodpovědnost ležet na týmu a zároveň na nás, aby měly hráčky kompletní servis a byly připravené do každého zápasu."

Už před rokem proběhla transformace dívčí základny. „Máme přibližně okolo 130 hráček, v chlapecké akademii pak hraje dalších 350-400 kluků, což je neuvěřitelné číslo a velká zodpovědnost," pokračoval Liška a poděkoval za organizaci ohledně hracích ploch. „Cítíme, že podpora holek je velká. Děkujeme také chlapeckým týmům za místa na hřištích, u nichž máme bohužel lehké kapacitní nedostatky."

Ženský A-tým rozjede mistrovskou část sezony 14. srpna, kdy přivítá plzeňskou Viktorii. Domácí zápasy by se měly odehrát v Chrastavě. Kompletní rozpis sezony naleznete zde.


Přípravu zahájily také dorostenky, fotky z jejich tréninku si můžete prohlédnout níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Vavruška Hanke
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec