FC Slovan Liberec | Znovu se nám rozbíhá liga! Slovan v neděli přivítá Pardubice
Menu Další Zavřít Zavřít
27.01.2023

Znovu se nám rozbíhá liga! Slovan v neděli přivítá Pardubice

Šimon Knopp
Liberec - Naši fotbalisté úspěšně absolvovali přípravu a nyní se plně koncentrují na 17. kolo české nejvyšší soutěže. V něm se Slovan představí v neděli od 15:00 na stadionu U Nisy. Soupeřem mu budou Pardubice, kterým v tabulce zatím patří poslední příčka. Dokáží si liberečtí fotbalisté poradit s rolí favorita a úspěšně vstoupit do ligového jara?
Online prodej vstupenek

FK Pardubice - forma v přípravě a výhodná pozice outsidera?

Pardubickým hráčům podzimní část ligy příliš nevyšla. Již po pěti kolech bylo odvoláno trenérské duo Krejčí - Novotný, které získalo pouhé tři body (za výhru proti Slovanu 2:1). Mužstvo následně provizorně vedl Pavel Němček, než ho převzal Radoslav Kováč. Bývalý liberecký fotbalista získal s Pardubicemi v následujících kolech 7 bodů a nepovedlo se mu odlepit svůj tým od dna tabulky.

Pardubickým fotbalistům aktuálně patří v tabulce, již avizovaná, šestnáctá pozice se ztrátou dvou bodů na předposlední Zlín. Ovšem právě tento fakt by mohl Pardubicím pomoci. Po zimní přestávce je vždy nevyzpytatelné, jak se celky vyrovnají se změnami v kádru, a v jakém rozpoložení znovu naskočí do rozjeté soutěže...

Výhodou Pardubic pro nadcházející ligové zápasy bude stabilita kádru. Tým se podařilo udržet (pozn. red. na hostování odešli pouze dva mladí obránci Halász a Kurka) a navíc byl doplněn o dva záložníky. Výhodou obou nově příchozích je fakt, že se znají s hlavním koučem z předešlého angažmá v Opavě. Jmenovitě se jedná o Denise Darmovzala z Mladé Boleslavi a Bartosze Pikula z Opavy. Ovšem předpokládá se, že tým Pardubic ještě není kompletní. Přestupové období trvá až do poloviny února.

Pardubice strávily zimní přípravu v domácích podmínkách. Ještě na přelomu listopadu a prosince stihly odehrát zápasy v rámci Tipsport ligy. Narazily na Spartu Prahu B (3:2), Vlašim (2:1) a Teplice (1:1). Svěřenci trenéra Kováče získali dohromady sedm bodů a v tabulce skončili na prvním místě. V novém roce pardubičtí fotbalisté odehráli tři zápasy. Porazili Živanice 3:1, Příbram 3:0 a v posledním utkání přehráli i Žižkov 3:1.

Nejzajímavější pohyby v týmu Pardubic:

Bartosz Pikul, Opava ➤ Pardubice

Denis Darmovzal, Mladá Boleslav ➤ Pardubice (hostování)

FC Slovan Liberec - odchody slávistů, návrat marodů i třetí místo v Malta Tipsport Cupu

Program Slovanu na konci minulého roku byl trochu atypický, protože na rozdíl od ostatních celků dohrával ještě pohárové utkání proti Sigmě Olomouc, a to 26. listopadu. Díky výhře 4:1 postoupili liberečtí fotbalisté do čtvrtfinále, kde narazí na pražskou Spartu (více info zde).

Na přelomu listopadu a prosince se Slovan představil, podobně jako Pardubice, v Tipsport lize, kde nastoupil proti třem týmům. Nejprve prohrál s Bohemians 3:4, ale následující dva zápasy již vyhrál. S Táborskem vysoko 6:2 a proti Žižkovu 3:2. To znamenalo zisk šesti bodů a konečné druhé místo v tabulce. Pak teprve odjeli hráči na dovolenou.

V lednové fázi přípravy zavítali svěřenci trenéra Kozla na herní soustředění na Maltu. Zde sehráli v rámci Tipsport Malta Cupu celkem tři utkání. Nejprve remizovali 1:1 s rakouským Tirolem a poté porazili Trenčín 2:1. Následoval duel proti Zlínu, který Liberec vyhrál 3:0 a mohl se radovat ze zisku třetího místa. Dalším úspěchem bylo individuální ocenění Ahmada Ghaliho, který byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

Co se týče kádru Slovanu, ten prošel několika změnami. Citelnými ztrátami jsou odchody našeho nejlepšího střelce Micka van Burena, obránce Maksyma Talovjerova, ale i záložníka Jana Matouška a brankáře Jana Stejskala. Tato čtveřice totiž působila v Liberci pouze na hostování a vrátila se po podzimu zpátky do Slavie. Pozici útočníka by měl zacelit nový příchod v podobě nigerijského útočníka Victora Olatunjiho. Dobrou zprávou pro fanoušky je i návrat zraněných Ahmada Ghaliho a Mohameda Doumbii, kteří se zapojili do přípravy. Na pozici brankáře přišel ze Sparty Hugo Jan Bačkovský. Z hostování se rovněž vrátil obránce Ondřej Lehoczki.

Při posledním vzájemném měření sil mezi Pardubicemi a Slovanem se z výhry radoval náš soupeř. Díky brankám Michala Hlavatého a Tomáše Vlčka vedly Pardubice v prvním poločasu 2:0. Ve druhé půli dokázal Liberec pouze korigovat výsledek, když se trefil Matyáš Kozák. Jednalo se o pátý ligový duel mezi těmito celky. Vzájemná bilance obou týmů je vyrovnaná - 2 výhry, 1 remíza a 2 porážky.

Neváhejte a přijďte podpořit naše fotbalisty přímo na stadion! Hrát se bude v neděli od 15 hodin. Vstupenku můžete zakoupit online zde nebo v den zápasu přímo na stadionu. Pokladny i fanshop budou v neděli otvírat v 13 hodin. Upozorňujeme, že vzhledem k množství sněhu bude kapacita parkovacích míst v okolí stadionu nižší než obvykle.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže Pardubice v prvním kole po zimní přestávce porazit? Nebo, že padne více než 2,5 gólu, jako ve všech vzájemných ligových zápasech? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Fehrer
Mediální partneři
eFotbal rtm plus