FC Slovan Liberec | Zsolt Hornyák o soustředění na Kypru
Menu Další Zavřít Zavřít
10.01.2019

Zsolt Hornyák o soustředění na Kypru

Tomáš Honzejk
KYPR/LIBEREC - Slovan se připravuje před jarní částí sezóny na prvním, spíše kondičním soustředění, na Kypru. Na dálku se našemu redakčnímu týmu podařilo vyzpovídat hlavního trenéra Zsolta Hornyáka, který prozradil jednoho zkoušeného hráče a mnoho dalšího. Jak je spokojený například s hráči nebo podmínkami se dozvíte v článku.

Hlavní lodivod Slovanu je spokojený s místem, na kterém se jeho tým nachází. "Máme zde výborné podmínky na trénování. První den sice pršelo, ale jinak je tu dobré počasí. Na hotelu jsme byli do včera úplně sami. Teď je s námi na hotelu izraelská reprezentace do 20 let. Jedná se o plážový hotel, ze kterého můžeme jít rovnou k moři. V zázemí je také dobře vybavená posilovna. Na stadion je to přibližně 10 minut autobusem. Trávníky jsou tam skvěle připravené. Hřiště využíváme hlavně na herní tréninky s kondicí. Běžecké tréninky absolvujeme i na pláži nebo na dřevěném chodníku, který je asi 800 metrů dlouhý," nechal nahlédnout do tréninků Hornyák.

Jak se trenérskému štábu zamlouvají nové tváře? "Juniory Vrabce s Lehoczskim jsme měli dlouho vytipované. Za své výkony si zaslouží šanci a chceme jim nadále dát prostor. S ostatními stíhají a neztrácejí se. Na Musovi je vidět, že je v novém prostředí a rozkoukává se. Věřím, že brzy zapadne do týmu, stejně jako Yu." Dále pak trenér prozradil ještě jedno jméno, o kterém se zatím nemluvilo. "Je tu s námi na zkoušku také Samuel Štefánik na post středního záložníka. Do budoucna bychom ho mohli využít jako alternativu za Petra Ševčíka. Zatím je ale příliš brzy na hodnocení. V pátek budeme mít modelový zápas, kde chceme vidět všechny hráče," zůstává opatrný Hornyák.

Samuel Štefánik je slovenský střední záložník, který už také nakoukl do A-týmu tamní reprezentace. Svou kariéru začal v mládežnických kategoriích v Trenčíně. Tam také poprvé nakoukl do dospělého fotbalu. Jeho další kroky vedly do Nizozemska, konkrétně do týmu NEC Nijmegen, kde hned při svém debutu dvakrát skóroval proti slavnému Feyenoordu. Dále hrál také za Slovan Bratislava, ze kterého se dostal do Polska, kde pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži za tým Bruk-Bet Termalica Nieciecza, který však po minulé sezóně sestoupil.

"Nálada v týmu je dobrá, chlapci velmi dobře trénují. Chovají se maximálně profesionálně, jak se patří na hráče takového klubu, jakým je FC Slovan Liberec," prozradil trenér, jak je spokojený s přístupem hráčů k tréninkovým jednotkám. Na závěr rozhovoru také prozradil, že přestupy směrem do týmu by neměly být uzavřeny. "Čekám ještě větší kvalitu na pozici útočníka a středního záložníka. Věřím, že v příštím týdnu dotáhneme další přestupy a posílíme mužstvo," zůstává optimistou Hornyák.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Niosport
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact