FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Kladno - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít

21.kolo, sobota 31.3.2012, 10:15
SK Kladno SK Kladno
0:1
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Kladno: Víšek - Bartoš, Hajník, Švambera (62. Tenkl), Růžička (73. Samek), Sus, Rendla, Skořepa, Rada, Jaráb, Čížek
FC Slovan Liberec: Kolář - Pokorný, Bína, Soběslav, Drobílek, Suk (62. Vlasko), Polák, Musiol (46. Kmoníček), Zieris, Krystan, Daniel (88. Rybanský)
Branky: 51. Drobílek ŽK: 13. Rada (KLA). Rozhodčí: Janoch - Grimm, Kříž.
Diváci: 245

Reportáž

V úvodních minutách se hrál poklidný fotbal ve středu hřiště bez výrazných šancí na obou stranách.

Liberečtí zahrozili v 16. minutě Danielem, který přebral na pravé straně míč který si navedl na střed velkého vápna a chystal se zakončit, ale jeho střelu zblokoval obránce domácích a hned založil protiútok. Ten po dlouhém sólu zakončil střelou, kterou bez obtíží zlikvidoval brankář Kolář.

Po půlhodině hry přišel centr do šestnáctky Kladna, po teči musel brankář domácích na brankové čáře vyboxovat jen před sebe a při tomto manévru se srazil s libereckým útočníkem. Odražený míč se dostal ke Krystanovi, který pohotovým volejem poslal míč do sítě, ale pro údajný faul na brankáře nebyla branka uznána.

Šest minut po změně stran centroval z pravé strany Suk a Drobílek byl na správném místě. Placírkou k tyči prostřelil domácího brankáře - 0:1.

O chvíli později centroval Drobílek, Daniel však hlavou těsně minul.

Poslední výraznou šancí hostů se prezentoval výborný Drobílek, který střelou zpoza vápna jen těsně minul levou tyč domácí branky.

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (trenér Liberce): „Bylo to hodně bojovné utkání, protože hřiště bylo hodně kostrbaté a trochu znemožňovalo kombinační hru, kterou jsme chtěli předvádět. Snažili jsme se hrát útočně, ale spoustu akcí zmařilo ovládání míče na tom těžkém terénu. Přesto jsme se pořád pokoušeli hrozit z protiútoků, postupně jsme se dostávali i do šancí a jednu z dobře vedených akcí zakončil Drobílek, který patřil k nejlepším na hřišti. Mám radost, že se mi premiéra u rezervy vydařilo, i z toho, že tam byla celá řada dobrých individuálních výkonů. Krystan po zranění odehrál celý zápas, spolehlivě chytal mladý Kolář a byli tam i další. Každé takové vítězství potěší. Domácí bojovali, protože se pohybují ve spodu tabulky, ale naši hráči dobře plnili taktické úkoly.“

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Kitl
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick