FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec - FCSL 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít

8.kolo, neděle 24.9.2006
FK Jablonec FK Jablonec
1:1
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Jablonec: M. Špit - J. Laciga, Š. Kučera, M. Fukal, L. Loučka - M. Baranek, J. Jindříšek, F. Klapka, J. Weber (73 Hloušek) - P. Smíšek, D. Lafata
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - P. Papoušek (73. Frejlach), I. Hodúr, J. Bílek, J. Ančic - Z. Pospěch (84. Hochmeister), J. Blažek (59. Holenda)
Branky: 91. Jindříšek - 22. Papoušek ŽK: Weber, Klpaka, Jindříšek, Baranek, Fukal - Pospěch, Košťál, Zápotočný, Čech. Rozhodčí: Jech - Košec, Večeřa.
Diváci: 6215

Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu, aktivnější ovšem byli domácí hráči. Hned v 1.minutě musel Čech likvidovat Barankovu hlavičku.

Úvodních dvacet minut se hrálo zejména na naší branku. A brankář Čech se musel hodně ohánět aby udržel čisté konto. Několik slibných šancí jablonečtí hráči nedotáhli do konce, v 17. minutě už ale gól opravdu visel ve vzduchu. Klapka si naběhl před naší branku a zcela osamocený zakončoval z pěti metrů. Balon měl ale na dlouhou nohu a branku našeho týmu naštěstí přestřelil. Ve 22. minutě měl vyloženou šanci Lafata. Jeho hlavičku z deseti metrů ale Čech bravurně zlikvidoval. Hned z protiútoku udeřilo. Papoušek se prodral do vápna, přesprintoval obránce a obstřelil brankáře. Balon se odrazil od tyče ke spokojenosti našich fanoušků zaplul do sítě - 0:1.

Domácí hráče inkasovaný gól trochu rozhodil. Jejich aktivita polevila a ve 34. minutě mohl přidat další gól Blažek. Po dobrém centru od Janů byl sám před brankářem, z voleje ale branku přestřelil. Do konce poločasu se už hrálo zejména ve středu hřiště, domácí se na větší nápor nezmohli.

Druhá půle přinesla zákeřnou hru domácích, jejich velkou snahu o vyrovnání a naše brejkové situace. V 53. minutě jednu z povedených akcí zakončoval Blažek, jeho ránu ale Špit nohama vyrazil na roh. V 64. minutě střílel vedle Hodúr, domácí se snažili nás zatlačit, ale jejich snaha byla dlouho bez myšlenky. Až v 67. minutě se do vyložené šance dostal Weber, ve vápně obehrál Šinglára a z osmi metrů střílel vedle naší branky. V 75. minutě měl další dobrou příležitost Klapka, odražený balon posílal hlavou do naší branky, Čech se ale stihl vrátit a balon vytlačil na roh. Další útočná snaha domácích byla hodně bezzubá, až přišla pomoc rozhodčího. V 90. minutě vyskočil Zápotočný na hlavičku, Fukal jej zezadu strčil a náš kapitán v pádu balon odhlavičkoval. Rozhodčí však Fukalův faul ignoroval a navíc si skandálně vymyslel pokutový kop, který s přehledem proměnil Jindříšek. Utkání končilo ve velkých emocích. Na stavu se však již nic nezměnilo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick