FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Teplice - FCSL 2:3
Menu Další Zavřít Zavřít
12.10.2018

Fantazie! Juniorka v Teplicích otočila z 0:2 na 3:2 a v nastavení urvala výhru nad druhým týmem tabulky!

Redakce
Teplice - Neuvěřitelné drama až do samotného konce! Přesně tak vypadal zápas juniorky na hřišti druhého týmu tabulky. Teplice si sice v prvních šedesáti minutách vypracovaly dvoubrankový náskok, po skvělém závěru si však Slovan veze pod Ještěd všechny body!
12.kolo, pátek 12.10.2018, 11:00
FK Teplice FK Teplice
2:3
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Teplice: Němeček – Vobecký (70. Ondrášek), Hruštinec (C), Červenka, Bafftijar (84. Dobiáš), Kodad, Švejda, Soungole, Mustafić, Dressler, Vošahlík (46. Vepřovský).
FC Slovan Liberec: Vliegen – Köstl, Prokš (C), Ulbrich, Lehoczki, Nešický, Pešek, Petr (58. Blažek), Kazda, Vuklišević, Michal (79. Lábek).
Branky: 19. Vošahlík, 59. Vepřovský – 64. Pešek, 89. Nešický, 90+2. Lábek. Rozhodčí: Pavel Rejžek – Milan Flimmel, Zdeněk Koval. ŽK Michal, Blažek, Lábek.

Reportáž

Utkání začalo poměrně vyrovnaně. Tepličtí sice zahrozili z rohového kopu, následná hlavička ale Vliegena neohrozila. Slovan se mohl ujmout vedení po čtvrthodině hry, když se jeden z hráčů dostal k odraženému míči ve velkém vápně, ale těsně minul domácí branku. A o tři minuty později se naopak domácí tým ujal vedení.

Míč se ve vápně dostal k Janu Vošahlíkovi, který vypálil přímo k tyči a překonal brankáře. O chvíli později mohly Teplice zvýšit stav, ale po centru následovalo pouze zakončení mimo branku. Slovan se snažil srovnat, ale do další výraznější šance se v první půli dostat nedokázal. Ani Vliegen neměl vážnější důvod k obavám, do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

V úvodu druhého poločasu se domácí zaměřili na pozornou obranu a nepouštěli Slovan do příležitostí. Naopak po necelé hodině hry už to bylo o dva góly. Mustafić nebezpečně pálil a Vliegen jeho pokus vyrazil pouze k Davidu Vepřovskému, který si s dorážkou poradil a zvýšil.

Naši mladíci se však nevzdali a hned za pět minut se také prosadili. Po parádním centru přilétl míč na kopačku Jakubu Peškovi, který přeloboval bezmocného brankáře Němečka. Slovan se tím rázem dostal na dostřel a začal se tlačit vpřed. Čtvrt hodiny před koncem mohlo být srovnáno, ale hlavička po centru z pravé strany mířila jen do rukavic gólmana.

Už se pomalu zdálo, že se Teplice dočkají vítěztví. Pak ale přišel zvrat. V 89. minutě se Aleš Nešický postavil k exekuci přímého kopu a nasměroval míč až do sítě. A to nebylo vše! Tepličtí zahrávali rohový kop a už se zdálo, že se znovu skóre měnit nebude. Po rychlém protiútoku však dostal Michal Lábek parádní přihrávku na hranu vápna a přesnou ranou dokonal neuvěřitelný obrat.

Slovan tak v Teplicích díky úžasnému závěru zvítězil 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): V prvním poločase jsme byli podle mě lepším týmem, chtěli jsme hrát fotbal a dostávali jsme se do šancí, ale nedokázali jsme je využít. Zato soupeř byl produktivní a ze dvou šancí dal jeden gól. Ve druhé půli jsme dostali smolnou branku, ale nepoložilo nás to. Brzy snížil Pešek a měli jsme i další šance, které se nám dlouho nedařilo zužitkovat. Vyrovnal až Nešický po přímém kopu a v poslední minutě nastavení jsme dali rozhodující gól. Kluci si zaslouží obrovskou pochvalu za nasazení a vůli po vítězství, ale také za předvedenou hru. Výhru si svým výkonem zasloužili.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Realmont
Mediální partneři
Beat radio Rengl