FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Neugersdorf 5:0
Menu Další Zavřít Zavřít
18.01.2019

Slovan porazil Neugersdorf 5:0! Musa v prvním zápase nasázel hattrick (+video)

Redakce
Turnov/Liberec - Slovanu umělý trávník v Turnově svědčil. Po aktivním výkonu a hattricku nové akvizice Petara Musy porazil Neugersdorf s přehledem 5:0. Do zimní přípravy tedy vstoupilo naše mužstvo po kvalitním soustředění na Kypru úspěšně i výsledkově.
Turnov, pátek 18.1.2019, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
5:0
(1:0)
FC Oberlausitz NeugersdorfFC Oberlausitz Neugersdorf
FC Slovan Liberec: 1. poločas: Nguyen - Mikula, Karafiát, Lehoczki (44. Kačaraba), Fukala - Gembický, Breite, Mara, Nešický, Potočný - Pázler
2. poločas: Vliegen - Koscelník, Kačaraba, Vukliševič, Hybš - Oršula, Oscar, Yu, Vrabec, Pešek - Musa
Branky:32. Breite, 50., 78., 81. Musa, 80. Vrabec

Reportáž

Slovan začal první přípravný duel zostra. V desáté minutě Potočný vyzval ke skórování Pázlera, ale ten tváří v tvář brankáři neuspěl. Zanedlouho se osmělil Nešický, jehož ránu nestihl gólman hostí zachytit a vyrazil ji pouze k agilnímu Pázlerovi. Jeho druhá šance sice skončila brankou, ale ve stejnou chvíli měl zdvižený praporek pomezní sudí.

Během 25. minuty Slovan rozehrával standardní situaci. K míči se postavil Karafiát, nicméně zamířil pouze doprostřed zařízení. Naše mužstvo bylo aktivnější. Do další šance se dostal Breite, jemuž nabil Potočný. Gólman Neugersdorfu předvedl proti ráně zpoza vápna další výborný zásah. Do obrovské šance se vzápětí dostal znovu Pázler. Unikal sám na gólmana, mohl ještě zvolit přihrávku Potočnému, ale rozhodl se zakončit. Z akce nakonec byl jen další zákrok nejvytíženějšího muže zápasu.

Svěřence Zsolta Hornyáka nakonec neproměněné šance nemusely mrzet. Kamso Mara vyvedeným pasem uvolnil Radima Breiteho, který obratem z úhlu vypálil. Po střele sáhl ještě bránicí hráč a míč si ztečoval do branky. Do akce se v podstatě záhy dostal poprvé také Filip Nguyen. Se střelou z hranice šestnáctky neměl problém. Krátce před poločasem proběhlo vynucené střídání, Lehoczkiho kvůli naraženému boku nahradil Kačaraba. Ještě před koncem poločasu stihl šanci Gembický, jehož vysunul Potočný, nemířil ale dostatečně přesně.

Do druhé půle Slovan nastoupil v kompletně obměněné sestavě. Gólman Vliegen musel řešit nepříjemnou situaci hned zkraje druhého poločasu, hostující hráč však ve velké šanci přestřelil. V 50. minutě se skóre už ale měnilo. Matěj Hybš mohl sice ze slibné pozice střílet, nicméně ještě usnadnil situaci dobře postavenému Petaru Musovi, jenž s ledovým klidem doklepl míč do sítě.

Jakmile se spustila sněhová nadílka, obě mužstva bojovala spíš ve středu hřiště. I tak se podařilo vytvořit šanci Koscelníkovi, který po rohu hlavičkoval. Pokus se krajnímu bekovi Slovanu vrátil na kopačku, ale brankář reflexivně míč vytěsnil mimo tři tyče. V 78. minutě se zadařilo Petaru Musovi. Zjevil se sám před gólmanem a zakončil přesně, Slovan vedl už 3:0.

O pár chvil později vypadal výsledek z pohledu našeho mužstva ještě slibněji. Milan Vrabec si výborně zpracoval vzdušný centr a poslal projektil nekompromisně do šibenice. O chvíli později navíc navázal na předchozí úspěšnou akci Petar Musa. Obrana Neugersdorfu se nepoučila a opět ho nechala sama před gólmanem, čehož nová tvář v modrobílém dresu využila a zkompletovala hattrick.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (asistent trenéra FC Slovan Liberec): "Utkání splnilo účel, chtěli jsme rozložit síly, aby hráči odehráli stejný počet minut, i proto byly vytvořené dvě sestavy na první a druhý poločas. První půli se nám tolik střelecky nedařilo, i přesto, že jsme měli převahu. Ve druhém poločase jsme využili chyb soupeře a proměnili příležitosti. Za výsledek 5:0 jsme rádi, příjemně nás překvapil Petar Musa svým hattrickem, určitě mu to může pomoci do dalších tréninků a zvýší konkurenci v týmu. Naštěstí jsme přečkali utkání ve zdraví, zatím se nám daří, protože hráči jsou relativně v pořádku, vážnější zranění nemáme.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Libea
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec