FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Příbram 4:0
Menu Další Zavřít Zavřít
09.02.2019

Slovan porazil Příbram 4:0! Trefil se i debutant Kozák

Tomáš Brhel
Liberec - To byla jízda! Slovan v prvním jarním kole deklasoval Příbram, když se trefili postupně Hybš, Pešek, Oscar a debutant Libor Kozák. Naše mužstvo si připsalo prozatimní nejvyšší výhru sezony.
20.kolo, sobota 9.2.2019, 15:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:0
(3:0)
FK Viagem PříbramFK Viagem Příbram
FC Slovan Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oršula (63. Malinský), Breite (76. Mara), Oscar (69. Lehoczki), Pešek - Nešický - Kozák
FK Viagem Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Kodr, Jablonský - Hlúpik (46. Květ), Mingazov, Keita (53. Nitranský), Antwi - Fantiš, Rezek (72. Průcha)
Branky: 20. Hybš, 29. Pešek, 44. Oscar, 62. Kozák. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Vodrážka. ŽK: 23. Mingazov, 45. Breite 67. Oscar, 72. Kozák.
Diváci: 3299

Reportáž

Po vlažnějším úvodu se do první velké šance dostal v osmé minutě liberecký útočník Libor Kozák, který ovšem napálil míč pouze do dobře vyběhnutého brankáře hostů, který střelu vyrazil. Úvodní čtvrthodinka zápasu byla i vlivem náročnějšího terénu více rozkouskovaná a plná osobních soubojů, nicméně míč na kopačkách drželi převážně domácí a udávali tempo zápasu.

V sedmnácté minutě poslal Oscar chytrou přihrávku za obranu soupeře, Mikula ovšem balón nezvládl udržet ve hřišti a Příbram tak odkopávala od vlastní branky. Ve dvacáté minutě se už ale domácí mohli radovat, když po rohovém kopu dopravil míč do brány Matěj Hybš a poslal tak Slovan do vedení.

Hned o tři minuty později mohl náskok navýšit ze vzduchu hlavou Oršula, trefil ale dobře postaveného gólmana Ondřeje Kočího. Nádhernou individuální akci předvedl ve 29. minutě Jakub Pešek, když se od středového kruhu dostal až před branku hostů a přesnou střelou k tyči upravuje stav utkání na 2:0.

Ve 35. minutě se hra přerušila, když si Filip Oršula vyžádal ošetření a opustil hrací plochu. Po dvou minutách se ale na hřiště vrátil, a Slovan tak nebyl nucen střídat. Libor Kozák ve 42. minutě využil svých centimetrů a po centru Oršuly z pravé strany málem překonal Kočího, ten ale jeho hlavičku lapil. To už se ovšem nedá říct o nádherném lobu Oscara, který využil vyběhnutí brankáře hostů, který byl nucen vyběhnout při likvidaci šance Peška. Oscar z velké dálky trefil prostor brány přesně a Liberec vede už o tři góly.

První šance Příbrami přišla až ve druhé půli, když se v 51. minutě z uctivé vzdálenosti pokusil Antonín Fantiš překvapit brankáře Slovanu, Filip Nguyen ovšem střelu vytěsnil na roh. Po dvou střídáních se Příbrami podařilo hru vyrovnat a po hodině hry kontrolují balón, šance si ovšem nevytváří. Krásný oblouček vyslal v 62. minutě ze své kopačky Oscar a Libor Kozák byl ve správný čas na správném místě a z voleje uklidil míč za bezmocného Kočího.

V 65. minutě mohl modrobílým vytvořit již pětibrankový náskok Ondřej Karafiát, po centru z levé strany ale orazítkoval pouze spojnici příbramské branky. Čtvrt hodiny před koncem se utkání dohrávalo, Liberec kontroloval své vedení a Příbram do ničeho nepouštěl.

Na dnešní gólové hody se přišlo podívat 3299 diváků, z nichž většina mohla být jistě spokojena. Rozhodčí odpískal konec zápasu za stavu 4:0 a hráči Slovanu tak vstoupili perfektně do jarní části sezóny.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Josef Csaplár: Liberec těžko narazí na slabšího soupeře. Dostali jsme góly po hloupých individuálních chybách. Na zápas se budeme snažit zapomenout. Vůbec se nám nedařilo hrát to, co jsme chtěli.
Zsolt Hornyák: Chci poděkovat svému týmu za výhru, za kvalitní první poločas. Trochu nespokojený jsem z lehce vypuštěného druhého poločasu, kdy jsme mohli přidat ještě více branek. V první půlce se nám dařilo přesně to, co jsme chtěli hrát. Je dobře, že se trefil Libor Kozák, i že jsme rozhodli už v první půlce. Kozák svou přítomností přinesl kvalitu i profesionalitu, inspiruje mladé hráče.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury Crytur
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus