FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Brno 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít
20.05.2019

Juniorka v posledním domácím zápase podlehla Zbrojovce 1:3

Redakce
Liberec - Juniorka v posledním domácím utkání sezony příznivce výhrou neodměnila. S brněnskou Zbrojovkou hlavně kvůli neproměněným šancím prohrála 1:3. Jedinou branku obstaral Yu.
N8, pondělí 20.5.2019, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:3
(0:2)
FC Zbrojovka BrnoFC Zbrojovka Brno
FC Slovan Liberec: Hasalík - Baláž (35. Gembický), Köstl, Vukliševič (70. Dvořák), Knejzlík - Lehoczki, Nešický, Kazda - Vrabec, Yu, Šulc (46. Petr).
FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Kotula, Vraštil, Vintr, Nomilner – Kříž (78. Doubravský), Holman (56. Kroutil), Mach, Moučka (86. Chyla), Blažík – Zikl.
Branky: 77. Yu – 5. Blažík, 12. Nomilner, 79. Vintr. ŽK: 28. Köstl – 77. Vraštil, 81. Mach, 82. Moučka. Rozhodčí: Hock – Fišer, Novák. Diváci: 100.

Reportáž

Brněnští vstoupili do zápasu daleko lépe než naše mužstvo. Už v páté minutě nejprve trefili tyč a následně dorážející Dominik Blažík překonal Hasalíka. Zanedlouho hosté vedli už o dvě branky, liberecký gólman vyběhl v naději, že přeruší brejk soupeře, ale nebyl dostatečně rychlý a gól po rychlé kombinaci vstřelil Adam Nomilner.

Hasalík si pak připsal v několika krátkých časových intervalech dva velmi dobré zákroky, když nejprve zneškodnil střelu Kříže z úhlu i ránu po přímém kopu z 25 metrů.

Do druhé půle nastoupil Slovan daleko aktivněji. Po náporu se dostal do šance Šulc, ale Mrázek jeho střelu vyrazil na roh. Zanedlouho se ocitl ve slibné střelecké příležitosti i střídající Petr, po hezké zasekávačce však poslal míč jen těsně nad břevno.

Zbrojovka znovu zahrozila v 66. minutě, Mach si naběhl před branku a rychle zakončoval, Hasalík byl pozorný. Nakonec se Liberečtí přece jen prosadili, Yu poslal z dvaceti metrů pěknou přízemní ránu a brankář Zbrojovky na ni nestačil dosáhnout.

Hosté ale dokázali v podstatě ihned upevnit svůj náskok. Ondřej Vintr bezchybně potrestal nepřesnost v rozehrávce modrobílých a zároveň definitivně vystřelil Brnu tři body. Naše mužstvo se po třetí prohře v řadě propadlo až na šestou příčku, Zbrojovka figuruje na druhém místě za vedoucí Spartou s nadějí na titul.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): V prvním poločase jsme dostali dva rychlé góly, které nás psychicky srazily. Sice jsme měli nějaké možnosti, ale málo jsme se tlačili do zakončení. Vstup do druhého poločasu byl nadějný, nicméně jsme nevyužili čtyři dobré šance. Pak snížil svou střelou Yu a nadechovali jsme se k náporu, ale chyba v rozehrávce a následný gól na 1:3 zápas rozhodl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Dům kultury
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus