FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Karviná 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
14.12.2019

Poslední zápas v tomto roce Slovan zvládl skvěle, porazil Karvinou 3:0!

Šimon Knopp
Liberec - Nachýlil se čas Vánoc a s ním i 20. kolo FORTUNA:LIGY, ve kterém se Liberec střetl s Karvinou. Slovan potvrdil roli favorita a třemi góly ve druhém poločasu rozhodl o své výhře 3:0. Trefili se Potočný, Mara a poslední branku přidal kapitán Radim Breite.
20.kolo, sobota 14.12.2019, 14:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(0:0)
MFK KarvináMFK Karviná
FC Slovan Liberec: Knobloch - Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš - Oscar, Breite (C) - Malinský (68. Pešek), Baluta (62. Mara), Potočný - Musa (88. Gembický)

Náhradníci: Hasalík - Fukala, Koscelník, Mara, Pešek, Nešický, Gembický

MFK Karviná: Hrdlička - Krivák (55. Petráň), Janečka, Rundić - Ndefe, Lingr (83. Zhelizko), Bukata, Hanousek, Čonka - Ba Loua (74. Putyera) , Vukadinović

Náhradníci: Pastornický- Putyera, Zhelizko, Galuška, Bielan, Petráň, Vlachovský

Branky: 48. Potočný, 70. Mara, 86. Breite

Žluté karty: 44. Oscar, 55. Chaluš - 14. Jarábek (trenér Karviné), 35. Krivák, 66. Vukadinović, 71. Janečka, 72. Rundić, 83. Zhelizko

Rozhodčí: Královec - Kotalík, Pečenka
Diváci: 1760


Reportáž

Neměli bychom opomenout, že 20. kolo FORTUNA:LIGY patří Nadačnímu fondu Ligové fotbalové asociace Zelený život, který podporuje mladé fotbalisty a fotbalistky ze sociálně slabších rodin ve věku 5 až 15 let, i proto si všichni fotbalisté udělali před zápasem společné foto s logem nadace.

Slovan do zápasu nastoupil v tradičních modrých dresech, Karviná byla oblečena v zeleně svítivé barvě. Domácí hráči začali aktivně a v první pětiminutovce vybojovali hned dva rohy, Slezané se ubránili. V 9. minutě se dostal po odraženém míči ke střele Hybš, jeho pokus z voleje nadělal Hrdličkovi velké problémy, málem míč neudržel před dotírajícím Potočným. Další pohledná akce byla k vidění ve 12. minutě, Musa zavezl míč po krásné přihrávce Baluty až do vápna. Poté sklepl na Potočného, který střílel na zadní tyč, ale netrefil ideálně.

Soupeř se poprvé k blízkosti vápna dostal po standardní situaci Ba Louy, avšak centr na přední tyč nikoho z hráčů Karviné nenašel. Ke konci půle Slovan zvýšil obrátky a vyslal v krátkém časovém rozmezí dvě střely, obránci Karviné dokázali obě zablokovat. Druhou část utkání odstartoval rozehrávkou Baluta a Slovan se mohl již ve 48. minutě radovat. Centr Malinského akrobaticky zakončoval Musa, proti kterému skvěle zakročil Hrdlička, ovšem na dorážku Romana Potočného byl už krátký, 1:0.

Karviná po obdrženém gólu začala více útočit, jednu z ofenzivních akcí zakončoval prudkou hlavičkou Ba Loua, Knobloch byl připraven a míč vyboxoval pryč. V 66. minutě se ocitl ve velké šanci Musa, zpracoval málo razantní střelu Potočného a z velké blízkosti prověřil Hrdličku. Po zákroku karvinského brankáře se sice znovu dostal k míči, ale zamířil pouze do boční sítě. Následně přišla velmi kuriózní situace, po centru Potočného se sami před brankářem ocitli hned čtyři hráči Slovanu. Karviné se totiž nepovedla ofsajdová past a těžit z toho mohl Kamso Mara. Po sklepnutí od Chaluše stačilo vytáhlému záložníkovi trefit prázdnou branku, 2:0.

V závěru třetí branku Slovanu přidal Radim Breite, po velké chybě Rundiće se dostal kapitán sám před Hrdličku a bez problémů rozvlnil síť, 3:0. V 90. minutě ještě zaměstnal Knoblocha střelou z dálky Zhelizko, liberecký gólman ukázal, že je připravený a pokus kryl. Nastavený čas dohrál Slovan bez komplikací a zaslouženě si v posledním soutěžním zápase v roce 2019 připsal tři body za výhru 3:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Těžko se mi hodnotí zápas, připravovali jsme se na Liberec zodpovědně. První poločas jsme nehráli špatně, moc jsme Liberci nedovolili. Směrem dopředu jsem zklamaný, máme velkou marodku, naše útoky nebyly dotažené, postrádali jsme kvalitu. Bohužel, ve druhém poločase přišly hloupé chyby, položil nás asi druhý gól, po kterém jsme už nedokázali vzdorovat... S některými hráči se budeme muset rozloučit, protože s takovýmto přístupem to nejde."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Věděli jsme, že nás čeká velmi houževnatý protivník. Bylo to o tom, zda je dokážeme otevřít, protože Karviná má dobrou obranu. Prvních 25 minut jsme hráli dobře, ale chyběla nám koncovka. Ve druhé půli jsme dali rychlou branku, soupeř začal hrát více ofenzivněji a ve středu hřiště dělal problémy. My jsme si utkání nezkomplikovali a přidali další dva góly. Je důležité, že jsme na konci podzimu, ve 20. kole, dokázali zvítězit."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Beat radio Náš region