FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Č. Budějovice - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
27.05.2020

Slovan zvítězil v Českých Budějovicích díky skvělému úvodu druhého poločasu 1:0

Tomáš Honzejk
České Budějovice/Liberec - Svěřence trenéra Hoftycha čekalo druhé venkovní utkání v krátkém sledu. V sobotní dohrávce se Slovanu skórovat nepodařilo a z Teplic odjel poražen. V Českých Budějovicích si ale hráči spravili chuť a díky brance Alexandra Baluty z 50. minuty Slovan zvítězil na jihu Čech 1:0
25.kolo, středa 27.5.2020, 18:00, Střelecký ostrov
SK Dynamo Č. Budějovice SK Dynamo Č. Budějovice
0:1
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Sivok (C), Havel, Novák – Havelka, Čavoš - Mészáros (69. Granečný), Brandner (75. Rabušic), Šulc (55. Schranz) - Ledecký

Náhradníci: Křížek – Granečný, Kladrubský, Kopečný, Kulhánek, Rabušic, Schranz

FC Slovan Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Karafiát (C), Hybš - Alibekov, Mara - Malinský, Baluta (80. Hromada), Pešek (53. Zeman) - Kuchta (68. Rondić)

Náhradníci: Knobloch - Koscelník, Hromada, Zeman, Beran, Rondić, Mashike

Branky: 50. Baluta

Žluté karty: 27. Čavoš - 26. Hybš, 36. Pešek

Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát


Diváci: 300

Reportáž

Hned ve třetí minutě hlavičkoval po rohovém kopu domácí Havel těsně vedle levé tyče. Jihočeši byli od začátku utkání aktivnějším týmem. Jejich aktivita vyústila ve střelu Šulce ze 12. minuty, kterou Nguyen neudržel a Brandner se dostal k dorážce ve skvělé pozici. Liberecký brankář ale své zaváhání napravil a domácího hráče vychytal. O dvě minuty později střílel zpoza vápna Havelka těsně vedle bližší tyče liberecké svatyně. Ve 21. minutě se z dorážky po rohovém kopu prosadil Mara. Radost našich hráčů ale rychle zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Liberec dokázal vyrovnat hru, ale šance k vidění nebyly. Mohly za to i časté přestupky proti pravidlům od obou týmů, které kouskovaly tempo utkání. Ve 37. minutě se zjevil na malém vápně úplně osamocený Lukáš Havel a liberecký gólman měl štěstí, že jeho hlavička mířila přesně do míst, kde stál. V nastaveném čase prvního poločasu se dostal ještě do jedné šance Slovan. Matěj Hybš ale mířil v dobré pozici mimo. Branku jsme tak během prvních 45 minut neviděli.

Slovan vlétl do druhého poločasu jako uragán. Nejprve protáhl Drobného střelou pod břevno Alexandru Baluta. Vzápětí pak mířil placírkou do tyče Jan Kuchta. Další rána Baluty ze 49. minuty cíl minula. V 50. minutě už to Liberci vyšlo! Tomáš Malinský zatáhl míč do vápna, zasekl si ho a vypálil. Jeho střelu ještě nohou vytáhl Jaroslav Drobný, na dorážku Alexandra Baluty, před kterým zívala už jen prázdná brána, byl ale krátký 1:0. V 58. minutě se ozvaly také České Budějovice. Střelu Čavoše ze střední vzdálenosti ale Nguyen viděl a bez problémů chytil.

V 64. minutě si na přihrávku za obranu naběhl Kuchta. Tváří v tvář Drobnému se ale projevily zkušenosti a domácí brankář našeho útočníka vychytal. O šest minut později pálil aktivní Baluta ze standardní situace nad bránu. V 74. minutě měla naše obrana obrovské štěstí, když hlavičkoval Tomáš Sivok. Po jeho pokusu se míč odrazil od břevna na brankovou čáru a zpět do hřiště. Domácí Dynamo tlačilo, liberečtí byli ale dobře organizovaní a do vyložených šancí černobílé nepouštěli.

V 86. minutě se dostal do šance střídající Schranz. Napřáhl ke střele za vápnem, ale mířil nad. České Budějovice byly proti pevné defenzivě Slovanu bezradné a žádnou vyloženou šanci si už do konce utkání nevytvořily. Liberec si tak odvezl z jihu Čech všechny tři body za výhru 1:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): Jsem zklamaný, že jsme po pauze do ligy vstoupili porážkou. Začátek nevypadal z naší strany vůbec špatně, Patrik Brandner měl šanci, pak měl gól na hlavě Lukáš Havel. Chybělo nám dneska tempo hry, vázla nám odzadu rozehrávka, bylo to hodně pomalé. Ve druhém poločase nebyl náš výkon vůbec dobrý, soupeř byl lepší. Musíme se zvednout, zápasy půjdou za sebou v rychlém sledu a potřebujeme se připravit na další utkání. (zdroj: https://www.dynamocb.cz/)

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): Bylo to těžké utkání. České Budějovice mají kvalitní mužstvo. Hráčům jsme říkali, ať je neberou jako nováčka. Mají zkušené hráče v podobě Drobného a Sivoka. Uprostřed hřiště zase hráče, co působili v mládežnických reprezentacích. Začátek byl pro nás perný. Nedokázali jsme udržet balony a lítalo nám to tam ze stran. Dvakrát třikrát nás podržel Filip Nguyen. Postupně jsme se dostávali do hry a přibližně od 20. minuty hráli to, co jsme chtěli. Už během první půle jsme měli pár situací, které mohly skončit gólem. Soupeř ale také. Ve druhém poločase jsme se dočkali brejků, ve kterých jsme silní. Jeden takový zakončil po akci Malinského Baluta. Soupeř hrozil hlavně ze vzduchu. Hráči svou buldočí zarputilostí a absolutní týmovostí uhráli vzadu s nulou, což jsme chtěli.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Kraintek
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec