FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Chrudim 5:2
Menu Další Zavřít Zavřít
22.01.2020

Slovan odehrál druhé přípravné utkání proti Chrudimi, zvítězil 5:2 (+sestřih)

Šimon Knopp
Ve druhém zápase se Slovan stejně jako posledně předvedl na hřišti v Turnově. Soupeřem pro Liberec byla druholigová MFK Chrudim. Slovan se ujal vedení již v 10. minutě díky brance Rondiće, přestože Chrudim bojovala a dokonce se ji podařilo srovnat na 1:1, zbytek zápasu patřil mužům v modrých dresech. Po brankách Mikuly, Peška, Berana a Kuchty byl konečný stav 5:2 pro Slovan.
Turnov, středa 22.1.2020, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
5:2
(2:1)
MFK ChrudimMFK Chrudim
FC Slovan Liberec: Nguyen (46. Knobloch) - Mikula, Chaluš (73. Pešek), Alibekov, Fukala - Breite, Mara - Kuchta, Beran (70. Michal), Pešek (70. Koscelník) - Rondić (70. Musa)

Náhradníci: Knobloch - Koscelník, Michal, Hromada, Musa

MFK Chrudim: (1) Mrázek - (3) Hlavsa, (7) Nikodém, (8) Surmaj, (9) Havlena, (11) Vašulín, (12) Drahoš, (14) Řezníček, (18) Sixta, (21) Krištof, (24) Mužík

Náhradníci: (22) Zíma - (6) Dostálek, (10) Sulík, (13) Rybička, (15) Kesner, (17) Trávníček, (19) Ujec, (23) Zrůst, (25) Vencl

Branky: 10. Rondić, 14. Mikula, 56. Pešek, 61. Beran, 83. Kuchta - 13. Surmaj, 73. Rybička


Reportáž

První střelu na bránu si připsali hráči Liberce, konkrétně ve 3. minutě Beran, z úhlu ale brankáře Mrázka nepřekvapil. Slovan v úvodních minutách rychle presoval a dostával soupeře pod tlak. Svoji převahu využil již v 10. minutě. Pešek pronikl po křídle a hnal se do zakončení. Jeho pokus obrana sice zblokovala, ovšem na akrobatickou dorážku Imada Rondiće už byla krátká, 1:0. Chrudim na změnu stavu dokázala rychle zareagovat. Ve 13. minutě propadl v souboji Chaluš a k míči se dostal Nikodém, jeho střelu z hranice vápna dokázal Nguyen vyrazit. Avšak k dorážce se propracoval David Surmaj a srovnal na 1:1.

Následovala zajímavá příležitost po centru Kuchty, Mikula se propracoval k hlavičce, bránu bohužel v dobré pozici přestřelil. O chvíli později se pravý obránce Slovanu již mohl radovat. Rondić zachytil přihrávku a připravil dobrou střeleckou pozici právě pro Honzu Mikulu, který svojí levačkou zakroutil míč na zadní tyč, 2:1. Přibližně ve 20. minutě Beran našel hezkým balónem Kuchtu, liberecký útočník postupoval směrem na branku a odhodlal se k přízemní střele, gólman Mrázek předvedl skvělý zákrok a nebezpečnou šanci zneškodnil. Ve 26. minutě po faulu Mikuly centroval do vápna Sixta, obrana Slovanu si dokázala poradit. V další šanci se ocitl aktivní Nikodém, tentokrát ale nemířil přesně a pokus proletěl pouze kolem pravé tyče.

Poté přišla pasáž hry, ve které se dařilo více hráčům v modrých dresech. Breite našel pasem za obranu Peška, jenž obešel brankáře, ale poté již nedokázal umístit míč do sítě. Tři minuty před koncem první půle se předvedl výtečnými zákroky Mrázek, nejprve vyrazil pokus Berana těsně z hranice vápna a poté zneškodnil dorážku Rondiće i Peška. Dalšího gólu jsme se dočkali až ve druhé půli, po faulu na Mikulu rozhodčí odpískal penaltu. K ní se postavil Jakub Pešek, brankář sice jeho střelu chytil, ale liberecký křídelník rychle zareagoval a z dorážky hlavičkou zvýšil na 3:1. V 61. minutě si brankář nedokázal nejlépe poradit v souboji s Rondićem po centru Mikuly a pouze míč vyrazil na nohy Michala Berana, mladý záložník následně využil příležitosti a přehodil Mrázka, 4:1.

V 72. minutě se míč vyměnila dvojice Musa a Breite a byla z toho nebezpečná šance, vysoký útočník zakončoval celou akci střelou z vápna, brankář jeho pokus kryl. O minutu později Chrudim využila nedůrazného bránění a po pravé straně si vypracovala šanci, na jejímž konci byl Petr Rybička, 4:2. Následovalo vynucené střídaná po zranění Chaluše, na hřiště se vrátil Pešek a Mara se přesunul na pozici stopera. Sedm minut před koncem využil zaváhání v obraně Koscelník, zachytil výkop a předal Musovi. Ten našel přihrávkou mezi stopery Jana Kuchtu, který chladnokrevně zakončil, 5:2. Úplný závěr zápasu patřil Chrudimi, Knobloch si nejprve poradil s trestným kopem, který směřoval do šibenice. Poté společně s obranou ustál tlak soupeře po rohových kopech. Stav se tedy už nezměnil a Slovan zvítězil 5:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Medynský (asistent trenéra Liberce): "Z pohledu výsledku se hodnotí tento zápas velmi dobře, dali jsme pět gólů. Měli jsme i nějaké další dobře rozjeté šance, ale tam nám chyběla finální přihrávka. Mrzí nás, že jsme obdrželi dvě branky, v téhle přípravě se chceme hodně zaměřit právě na odstraňování těchto problémů. Ovšem není to nic závažného, věřím, že do začátku ligy (před Spartou) to zvládneme."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Liberecký kraj
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact