FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: KF Škendija - FCSL 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
07.02.2020

V poslední generálce před startem ligy Slovan prohrál s FK Škendija Tetovo 0:1

Šimon Knopp
Side/Liberec - Přiblížil se konec herního soustředění v Turecku a s ním i poslední přípravný zápas před začátkem FORTUNA:LIGY. Slovan se představil proti celku FK Škendija ze Severní Makedonie. V utkání nebylo k vidění příliš šancí ani branek a o výsledku duelu rozhodl gólem v 55. minutě Besart Ibraimi. Slovan tedy podlehl severomakedonskému soupeři 0:1.
Turecko, pátek 7.2.2020, 14:00
KF Škendija Tetovo KF Škendija Tetovo
1:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
KF Škendija Tetovo:

Zahov - Murati, Dallku, Krivak, Mici, A. Ibraimi, Alimi, Totre, Imeri, Ahmedi, B. Ibraimi (C)

Náhradníci: B. Rexhepi, Iljazi - Fazli, Sadriu, Es Sahhal, Zejnullai, Nafiu, Neziri, Neto, Cesmedziev, A. Rexhepi, Ramadani
FC Slovan Liberec:

Nguyen - Fukala, Chaluš, Mikula, Hybš - Michal, Mara (46. Breite) - Malinský (61. Koscelník), Baluta (46. Beran), Pešek - Kuchta (70. Rondić)

Náhradníci: Knobloch, Koscelník, Hromada, Breite, Beran, Rondić

Branky: 55. B. Ibraimi


Reportáž

Do první nebezpečnější šance se hnali hráči Škendije v 5. minutě, ovšem ve vápně na naši obranu nevyzráli. Ve 13. minutě střílel na hranici vápna Baluta, slibný pokus prolétl pouze nad břevnem. Na druhé straně si skvěle naběhl na centr Alimi a hlavičkoval z dobré pozice, Nguyen včas zareagoval a střelu vyrazil. Ve 21. minutě se po průniku Peška odrazil míč k nohám Malinského. Liberecký záložník by už mohl dorážet do prázdné branky, ale balón směřující na paty nedokázal zpracovat.

Slovan se postupem času dostával více do vápna soupeře, avšak většině akcí chyběla finální myšlenka. Z velkého úhlu střílel ve 41. minutě B. Ibraimi, Nguyen vyrazil na roh. V závěru první půle se Slovan dostával do rychlého brejku, celou akci zarazil čárový rozhodčí zdviženým praporkem signalizující ofsajd. Oba celky tedy odcházely do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé polovině utkání se jako první ozval Liberec, konkrétně Pešek střelou zpoza vápna, Zahov byl připravený a před dotírajícím Kuchtou míč udržel. V 53. minutě byl Slovan potrestán po nepřesné rozehrávce, míče se zmocnil Besart Ibraimi a střelou k pravé tyči nedal Nguyenovi šanci. V 65. minutě se do dobré příležitosti dostal střídající Koscelník, když se ve vápně uvolnil a vystřelil, bohužel nad bránu. Následovala velká šance Chaluše, k němuž propadl míč po rohovém kopu, ale liberecký obránce nedal hlavičce velkou razanci a Zahov stál na správném místě.

V 72. minutě střílel z vápna aktivní B. Ibraimi, tentokrát pouze přestřelil. Slovan zvýšil v závěru svoji aktivitu a soupeře dostával pod tlak, přesto si liberečtí hráči nevytvořili větší gólové šance. Tři minuty před koncem se strhla před brankářem Zahovem menší potyčka, nikomu z hráčů se nic nestalo. Ani v nastaveném čase nebyla k vidění další branka a Slovan prohrál v posledním přípravném zápase v Turecku těsným rozdílem 0:1.

Ohlasy trenérů

Pavel Medynský (asistent trenéra Liberce): „Na závěr přípravy jsme prohráli 0:1, nutno dodat, že soupeř byl výborný. Myslím si, že z kraje prvního poločasu jsme měli 2-3 možnosti, kdy jsme mohli dát gól. Ale nepodařilo se nám dobře vyřešit předfinální a finální část. Pro nás je to dobré ponaučení, abychom si řekli, co nám schází k tomu, abychom zvládli bodově první utkání na Spartě.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Centrum Babylon
Mediální partneři
Hattrick Rádio Impuls