FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Regensburg - FCSL 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
16.07.2021

Slovan podlehl v generálce na ligu Regensburgu 0:1

Redakce
Pasov/Liberec – Příprava končí. Naše mužstvo v pátek svedlo souboj s Regensburgem z druhé německé bundesligy, mimořádně vyrovnaný zápas nakonec prohrálo 0:1. Rozhodl úplný závěr, v němž proměnil nařízený pokutový kop Andreas Albers.
Příp., pátek 16.7.2021, 13:00, SV Schalding-Heining (Passau)
SSV Jahn Regensburg SSV Jahn Regensburg
1:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SSV Jahn Regensburg: Meyer – Gimber (C), Saller, Besuschkow (13. Zempelin), Caliskaner (89. Otto), Faber, Singh (74. Zwarts), Albers, Guwara, Breitkreuz, Kennedy
Náhradníci: Kunz, Fischer, Otto, Moritz, Zempelin, Zwarts, Nachreiner, Becker, Ziegler, Elvedi
FC Slovan Liberec: 1. poločas: Knobloch – Fukala, Gebre Selassie, Chaluš, Mikula – Havelka, Purzitidis, Nečas, Faško, Mészáros, Rabušic
2. poločas: Vliegen - Fukala (89. Bína), Gebre Selassie (60. Kranthove), Chaluš, Mikula (60. Gembický) - Faško (89. Polyák), Purzitidis (60. Michal) - Nečas (70. Lehoczki), Matoušek, Mészáros (60. Novotný) - Rondić
Branky: 88. Albers (z pen.).

Reportáž

V páté minutě se dostal do zakončení Michael Rabušic, po rychlém brejku ale liberecký útočník z levé strany zamířil vedle. O chvíli později přišla ještě daleko větší šance, Gebre Selassie dostal přesnou přihrávku na střed a ocitl ve vynikající střelecké pozici. Zakončení z první ovšem nemělo patřičnou razanci ani umístění, Meyer se nehnul z místa a míč lapil do náruče.

Slovan pokračoval v ofenzivním výkonu, ke střílenému centru z levé strany se dostal Marios Purzitidis, ale také jeho pokus dokázal brankář Regensburgu zkrotit. Ve 24. minutě se odhodlal k ráně Albers, dělovku poslal jen daleko nad břevno.

Postupem času převzal iniciativu soupeř. V krátké době se ocitl ve slibné pozici Zempelin a Singh, hlavně druhý zmiňovaný měl na noze úvodní gól duelu, po přesném předkopnutí do vápna ani on Knoblocha neohrozil. Během první půle už žádný další zásadní moment nenastal, do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Také do druhého dějství vstoupil lépe Jahn. Faber napřáhl ve 47. minutě ke krásné dalekonosné ráně, výstavní bombou orazítkoval břevno naší branky. Na druhé straně zahrával standardní situaci z levé strany Faško, jeho centr do vápna ale žádnou šanci nepřinesl. Po střídání kvarteta hráčů v 60. minutě se obraz hry vyrovnal, další šanci každopádně opět Regensburg.

Po chybě obrany pálil z pravé strany vápna osamocený Moritz, dobře utáhl míč k zadní tyči, ale balon pouze lízl vnější stranu konstrukce a odrazil se mimo Vliegenovu bránu do zámezí. S blížícím se koncem vyložených šancí ubylo, v 81. minutě míč nebezpečně proskakoval šestnáctkou, nakonec však obrana situaci ustála.

Jen pár minut před koncem přišla nepřehledná situace. Po faulu na pravé straně hřiště zahrával Jahn standardku a tu nakonec přetavil v penaltu. Liberecký gólman se při výběhu na vyboxování centru nešťastně srazil ve chumlu hráčů s protivníkem a rozhodčí situaci posoudil jako faul.

Nařízenou desítku s přehledem proměnil ranou k pravé tyči Andreas Albers. Naše mužstvo už nedokázalo na pozdně inkasovanou branku zareagovat, Slovan podlehl v ligové generálce německému Regensburgu 0:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Velmi kvalitní utkání hlavně z hlediska fyzických parametrů, těžký zápas se souboji a náběhy za obranu. Trochu jiný styl, než hráli soupeři předtím. Pro nás velká prověrka, chtěli jsme se soustředit i na defenzivní činnost, abychom nepouštěli soupeře do tak jednoduchých brankových situací jako minulé zápasy. Do prostřídání to fungovalo, pak do toho změny vnesou i to, že dáváme hráče na jiné posty. Viděli jsme, co jsme potřebovali. Jsme v nějaké fázi, začátek sezony je pro nás vždy těžký, aby se hráči poznali. Ne každý hraje na své optimum, ale s tím jsme v této fázi počítali.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Pulsklima
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick