FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 0:5
Menu Další Zavřít Zavřít
31.07.2021

Slovan od Sparty schytal debakl a v domácím prostředí jí podlehl 0:5

Šimon Knopp
Liberec - Na Slovan ve druhém kole FORTUNA:LIGY čekal další nelehký soupeř. Vyzyvatelem libereckých fotbalistů byla pražská Sparta. Po první půli prohrával Slovan rozdílem jedné branky. Ve druhém poločase byl vyloučen Gebre Selassie a následně Liberečtí inkasovali další čtyři branky. To znamenalo celkové skóre 0:5 a zároveň nejvyšší domácí prohru v prvoligové historii Slovanu.
2.kolo, sobota 31.7.2021, 19:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:5
(0:1)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec:

Knobloch - Fukala, Purzitidis (74. Kranthove), Chaluš, Mikula (C) - Gebre Selassie, Faško (81. Lehoczki), Michal - Koscelník (75. Nečas), Rondić (75. Mészáros), Matoušek (56. Gembický)

Náhradníci: Vliegen - Lehoczki, Kranthove, Gembický, Nečas, Mészáros, Rabušic

AC Sparta Praha:

Nita - Wiesner (74. Vindheim), Panák, Hancko, Polidar - Pavelka, Sáček (54. Souček) - Krejčí starší, Dočkal (C) (60. Karabec), Pešek (74. Karlsson) - Juliš (60. Hložek)

Náhradníci: Holec - Vindheim, Vitík, Souček, Karabec, Karlsson, Hložek

Branky: 25. Pešek, 62. Hložek, 66. Karabec (pen.), 71. Krejčí starší, 79. Souček

Žluté karty: 28. a 52. Gebre Selassie, 65. Chaluš

Červené karty: 52. Gebre Selassie

Rozhodčí: O. Berka - T. Mokrusch, M. Vlček

Diváci: 5000


Reportáž

Slovan začal zápas velmi aktivně a presinkem Spartě nedával příliš času na rozehrávku. Přesto jako první zahrozila ve čtvrté minutě Sparta, v záklonu hlavičkoval Juliš, který našel pouze připraveného Knoblocha. Ve dvanácté minutě zkoušel Matoušek těsně zpoza vápna vyslat technický pokus, ovšem Nita mohl zůstat v klidu, střela mířila mimo tři tyče. Ve 20. minutě se k nebezpečnému zakončení procpal Juliš, liberecký brankář byl dobře postaven a střelu doprostřed brány lapil.

Sparta svoji aktivitu zúročila ve 25. minutě, Jakub Pešek si počkal na propadnutý centr a střelou na zadní tyč nedal brankářovi šanci. Velkou šanci na srovnání měl po centru Fukaly Matoušek, skákavý míč ale nedokázal protečovat do prázdné branky. Ve 41. minutě předvedl skvělý reflexivní zákrok Knobloch proti pohotové střele Krejčího z bezprostřední blízkosti a udržel Slovan na rozdíl jedné branky.

Do druhé půle nevstoupil Slovan ideálně, Gebre Selassie patou zasáhl Sáčka do obličeje a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Přesto Liberečtí nesložili zbraně, v 59. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Purzitidis a jen těsně netrefil branku. V 62. minutě prokličkoval do vápna Karabec a následně předložil míč Adamu Hložkovi. Sparťanský útočník ještě zasekl míč a střelou o břevno rozvlnil síť.

V 65. minutě ve vápně fauloval Chaluš a následovala penalta. Té se ujal Adam Karabec a střelou o břevno zvýšil na rozdíl tří branek. Slovan byl jako opařený a jen stěží vzdoroval náporu Sparty. Po rychlém brejku a uvolnění Ladislava Krejčího přišel čtvrtý gól utkání. Pražský záložník si poradil ve volném prostoru a propálil Knoblocha střelou na přední tyč. Sparta nadále útočila a v 79. minutě se dočkala dalšího gólu. Na nahrávku Krejčího si naběhl Filip Souček a ve vápně prostřelil Knoblocha mezi nohama. Liberečtí se ještě snažili snížit, ale nejvyšší domácí ligovou porážku se jim odvrátit nepodařilo a proti Spartě padli 0:5.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Vrba (AC Sparta Praha): „Zápas se nám vydařil. Chleba se lámal až ve druhém poločasu, kdy jsme přidali další branky. Ale myslím, že už v první půli jsme hráli velice dobře kombinačně, měli jsme dobré držení míče a nebezpečné příležitosti. Jsem rád, že kvalita se nakonec ukázala.“

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Hráli jsme proti Spartě, která je poslední rok silná. Dnes jsme chtěli dobře napadat a být aktivní. Hráči se o to snažili, ale bylo vidět, v jakém jsme rozpoložení. Někteří ještě nejsou v týmu adaptovaní. Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Gebreho. Sparta kvalitními střídáními oživila hru a naši obránci nestíhali. Dostali jsme pět gólů, měli jsme šance na zkorigování zápasu, ale naše mládí ještě nemá zkušenosti. První dva zápasy sezóny jsme narazili pro nás na mimořádně těžké soupeře.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Beat radio eFotbal