FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Sparta - FCSL 2:1
Menu Další Zavřít Zavřít
28.11.2021

Slovan na Letné srdnatě bojoval. Nakonec podlehl domácí Spartě 1:2

Tomáš Honzejk
Praha - Hráči Slovanu za sebou měli sérii čtyř výher v řadě. Tentokrát je ale čekala daleko těžší prověrka než v předchozích případech. Hráli na Letné proti Spartě. Trenér Kozel navíc postrádal hned trojici hráčů, kteří obvykle nastupují v základní sestavě. Jednalo se o vykartovaného Matouška a Havelku s Plechatým, kteří v našem klubu hostují právě ze Sparty. Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale v 81. minutě bohužel rozhodl o vítězství letenských Pulkrab.
16.kolo, neděle 28.11.2021, 18:00, Generali Česká pojišťovna Arena
AC Sparta Praha AC Sparta Praha
2:1
(1:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
AC Sparta Praha: Holec - Wiesner, Panák, Krejčí ml., Hancko - Karlsson (61. Pulkrab), Pavelka (C), Sáček, Karabec (80. Dočkal), Haraslín (69. Krejčí st.) - Hložek

Náhradníci: Nita - Vindheim, Vitík, Dočkal, Krejčí st., Minčev, Pulkrab

FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Mikula, Fukala - Koscelník (65. Tupta), Tiéhi (80. Michal), Faško (65. Purzitidis), Rondić (72. Mészáros) - Frýdek - Rabušic (72. Júsuf)

Náhradníci: Vliegen - Purzitidis, Michal, Mészáros, Stoch, Tupta, Júsuf

Branky: 5. Karabec, 81. Pulkrab - 33. Frýdek

Žluté karty: 19. Karlsson, 56. Haraslín, 90+2. Krejčí st. - 44. Fukala, 68. Purzitidis

Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Vodrážka; VAR: Berka, AVAR: Zadinová


Diváci: 997

Reportáž

Slovanu bohužel začátek utkání vůbec nevyšel. Hned v páté minutě si naběhl na přesný centr Sáčka za libereckou obranu Adam Karabec a přesnou hlavičkou pod břevno otevřel střelecký účet zápasu. O tři minuty později zakončoval ve skluzu Koscelník. Holec jeho pokus bez větších potíží chytil. V dalším průběhu prvního poločasu byli letenští mírně aktivnějším týmem, ale k zakončení se nedostávali stejně jako hráči v modrém.

Až ve 21. minutě centroval po rozehrání standardní situace nakrátko Karlsson a na malém vápně si na míč naskočil Krejčí ml., který naštěstí hlavičkoval v tísni nad břevno. O pár okamžiků déle střílel z dálky Hancko. Také on nemířil přesně. Po půlhodině hry se Sparta po delší době dostala do souvislejšího tlaku. Vyústěním byl rohový kop Karlssona, který vyboxoval z malého vápna Knobloch.

Ve 33. minutě Sparťané propadli v obraně. Rabušic posunul míč na Christiana Frýdka, který se řítil sám na Holce a efektním lobem překonal domácího brankáře a srovnal na 1:1. Letenští se chvíli oklepávali z inkasované branky, pak rychle zakombinovali před naší svatyní a Pavelka zpoza vápna vypálil. Mířil však vedle. Do konce poločasu už si ani jeden z týmů nevypracoval gólovou příležitost a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé půle napřáhl ke střele Haraslín. Míč se sice stáčel, ale mezi tři tyče se nevešel. V 51. minutě se vyznamenal Milan Knobloch, když tváří v tvář vychytal Adama Hložka ve vyložené pozici. O čtyři minuty později pálil ze střední vzdálenosti Koscelník. Střela doprostřed brány ale domácího brankáře nezaskočila. A Haraslín na druhé straně skoro po hodině hry opět mířil nad.

Do třetice slovenský záložník. Tentokrát se ve vápně položil do efektních nůžek a málem i efektivních! Tvrdá rána totiž orazítkovala břevno! Míč se následně od Knoblocha se štěstím odrazil zpět do hřiště. Slovan byl v této fázi zápasu velice pasivní a Sparta utahovala šrouby. Naši obránci ale obětavě padali do střel a nenechávali vše jen na Knoblochovi. Z protiútoku jsme pak mohli i zahrozit. Panák však na poslední chvíli zastavil přihrávku na úplně volného Tuptu.

Na druhé straně střílel z hranice vápna Pavelka. Ani on ale svou střelu mezi tři tyče nevměstnal. Hned po příchodu na hřiště Júsuf dobře podržel míč a posunul jej na Tuptu. Slovenský záložník se dostal do vápna, kde přes obránce střílel nad. To Hanckova střela ze 76. minuty měla skoro gólové parametry, když balon jen těsně minul šibenici Knoblochovy brány. V 81. minutě přišlo to, co viselo ve vzduchu už dlouho. Sparta rozehrála rohový kop, její hráči posunuli míč na zadní tyč, kde celou situaci zavíral Matěj Pulkrab a vrátil domácím jednogólové vedení.

Za dvě minuty mohlo být srovnáno! Tupta si pohlídal ofsajdové postavení a běžel sám na Holce! Tentokrát byl ale sparťanský brankář úspěšnější, když si nenechal projít míč mezi nohama. Letenští se ve zbytku zápasu soustředili už spíše na defenzivu. Slovan se sice ještě hnal za vyrovnáním, ale výraznější ohrožení brány nepřišlo. Z Letné jsme si tak bohužel odvezli porážku 1:2.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Vrba (AC Sparta Praha): Povedlo se nám dát brzy gól, ale namísto přidání další branky dobýváme obranu před pokutovým územím. Nemáme dostatek klidu ve finální fázi. Liberec dvakrát vyjel do útoku a jednou z toho dal gól. Zápas se pak vyvíjel v náš neprospěch. Trpělivostí a postupným tlakem jsme nakonec dohráli zápas tak, jak jsme ho dohráli. Pomohla nám standardní situace, ze které dal Matěj Pulkrab vítězný gól.

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): Do utkání jsme nevstoupili dobře. Naopak Sparta vstup do zápasu korunovala gólem, což jí pomohlo. Postupem času se nám podařilo hru vyrovnat. První šanci Koscelníkem jsme ještě neproměnili. Druhou Frýdkem už ano. To naopak pomohlo nám. Od té chvíle byla hra vyrovnaná. Sparta už nebyla tak silná jako v úvodu. Přeneslo se to i do druhé půle. Mrzí mě, že jsme v těchto pasážích nebyli odvážnější. Spartě pak pomohlo střídání, když přišel Pulkrab. Obraz hry se změnil, zatlačili nás a my měli problém udržet míč a něco vytvořit. Některým hráčům do ofenzivy navíc docházely síly. Bohužel jsme tlak neustáli a inkasovali gól z rohu, což se nám stalo už poněkolikáté. Sparta sice byla po celý zápas více na míči a aktivnější, ale v závěru mohl ve vyložené šanci vyrovnat na 2:2 Tupta. Tato situace mě mrzí. Se štěstím jsme bod uhrát mohli, ale bylo by potřeba být v některých pasážích utkání kvalitnější.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur DPMLJ
Mediální partneři
Beat radio Náš region