FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Dukla B - Slovan B 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
19.09.2021

Souboj našeho béčka a Dukly Praha skončil bezbrankovou remízou

Ondřej Marko
Praha/Liberec – Během 8. kola ČFL se utkal náš rezervní tým s béčkem Dukly Praha. Ačkoliv jsme byli v úvodu lepším týmem, gól jsme nevstřelili. Zvratem mohla být penalta pro našeho soupeře, brankář Vliegen ji ovšem skvěle zneškodnil. Od 70. minuty jsme navíc dohrávali v oslabení. I přes určité šance skončil zápas remízou 0:0.
8.kolo, neděle 19.9.2021, 10:15
FK Dukla Praha B FK Dukla Praha B
0:0
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Dukla Praha B: Šťovíček – Kovernikov, Ludvíček, Uhlíř, Jeřábek (84. Villaseca), Matoušek, Hrubeš, Kozma (63. Hodek), Varačka (84. Křenek), Kim (56. Hudec), Březina

Náhradníci: Štefan – Kozojed, Hodek, Villaseca, Štefančin, Křenek, Hudec

FC Slovan Liberec B:

Rozhodčí: Vít – Erlebach, Vitvar

Žluté karty: 14. Kim, 35. Kozma, 84. Jeřábek – 45. Novotný, 51. Kazda

Červené karty: 69. Kazda


Reportáž

Úvodní část zápasu byla jednoznačně lepší pro Slovan. Náš tým měl míč na kopačkách mnohem častěji, Dukla pouze napadala naši kombinaci. Hned první náznak šance byl k vidění ve třetí minutě, kdy musel brankář Šťovíček lapit hlavičku po skvěle kopnutém přímém kopu. Poté bylo k vidění mnoho nedovolených zákroků na obou stranách.

Dobrou příležitost ke skórování měl Novotný, který se dostal do samostatného brejku. Nicméně nedokázal šanci proměnit. Možnost na vstřelení branky měli i domácí hráči, kdy se pomocí dobré kombinace dostali za naší obranu. Následná střela naštěstí mířila mírně nad břevno.

Do konce první půle se Slovan snažil opět převzít iniciativu. To mu vyneslo několik rohových a přímých kopů, nicméně žádnou výraznější šanci. Dukla se pokoušela držet míč u sebe, přičemž náš tým se snažil poměrně aktivně napadat. Míč se také velmi často pohyboval ve středu hřiště.

Zvrat v utkání mohl přijít v úvodní desetiminutovce druhé půle, neboť po našem faulu ve vápně nařídil rozhodčí penaltu. Té se následně ujal Matoušek, který ji netrefil vůbec ideálně. Jeho přízemní měla malou razanci i špatné umístění, brankář Vliegen ji úspěšně vyrazil. Krátce poté vystartoval náš tým kupředu, a ohrozil bránu soupeře. Pražští měli i velké štěstí. Jeden z domácích obránců si téměř vstřelil vlastní branku, pokud by Šťovíček na poslední chvíli nezasáhl.

Důležitým okamžikem bylo vyloučení našeho Matyáše Kazdy po druhé žluté kartě. Náš tým se ale po vyloučení nezhroutil, naopak hrál velmi dobře. Nejenom neinkasoval branku, naopak jsme měli i mnoho náznaků šancí. Největší příležitost jsme si vypracovali až v úplném závěru po standardní situaci. Obránce Winkler po rohovém kopu z bezprostřední blízkosti bohužel nezamířil mezi tři tyče. Zápas tak skončil remízou 0:0.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Myslím si, že dneska jsme viděli oboustranně kvalitní fotbalové kombinační utkání ve vysokém tempu. Bohužel bez branek, brána pro nás byla prakticky zakletá. I když v prvních dvaceti minutách jsme měli ze hry rozhodně víc. Měli jsme tam samostatný brejk, který Novotný bohužel neproměnil. Následovaly další, vcelku kvalitní akce, a to především z křídelních prostorů. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól. Do poločasu soupeř hru sice trochu vyrovnal, ale pustili jsme ho pouze do jedné vážnější šance. Druhý poločas byl samozřejmě ovlivněný tím, že proti nám soupeř zahrával pokutový kop. Nicméně brankář Vliegen jej fantasticky zlikvidoval. Poté jsme tam měli další náznaky slušných akcí, ale bohužel jsme je neproměnili. Potom hektičnost utkání vygradovala v 70. minutě, kdy jsme přišli díky druhé žluté a následné červené o Kazdu. Zápas jsme tak museli dohrát v oslabení. Myslím si, že se s tím tým v těch dvaceti minutách vyrovnal velmi dobře. Měli jsme tam ještě další lehké náznaky, ale ten největší byl k vidění až v poslední minutě standardní situací. Winker v ní zblízka bohužel přestřelil branku. Takže jsme se sice gólově trápili, ale hráčům nemohu odepřít pracovitost, chuť, zájem a kolektivní výkon. Věřím, že doma to musíme prolomit a získáme tři body, které by nás posunuly tabulkou trochu výš.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Ricoh
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus