FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Hradec Kr. B 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
24.10.2021

Posilněné béčko se posunulo z posledního místa, Hradec porazilo 3:1

Ondřej Marko
Liberec – V nedělním zápase se rezervní tým utkal s Hradcem Králové. Naše béčko bylo posíleno několika hráči, kteří běžně hrají za A-tým. Potvrdilo tak roli favorita, kdy první poločas ovládlo výsledkem 3:0. V druhé půli sice inkasovalo jednu branku, nicméně i tak si připsalo tři body za výhru 3:1.
13.kolo, neděle 24.10.2021, 10:30, Městský stadion
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
3:1
(3:0)
FC Hradec Králové BFC Hradec Králové B
FC Slovan Liberec B: Vliegen – Bína (68. Winkler), Purzitidis, Horňáček, Šulc (80. Juzvak) – Tiéhi, Michal (80. Polyák) – Gembický (68. Kazda), Nečas, Mészáros – Novotný

Náhradníci: Pešl – Černický, Juzvak, Kazda, Winkler, Polyák, Kranthove.

FC Hradec Králové B: Reichl – Urma (46. Hruška), Hátle, Rezek (46. Březák), Vobejda, Kosař, Kadrmas, Hájek (80. Jelínek), Firbacher (58. Kozel), Zámečník, Jonáš (73. Šípek)

Náhradníci: Brát – Jelínek, Březák, Hruška, Šípek, Kozel

Branky: 9. Nečas, 30. Michal, 45+1. Nečas – 74. Kosař

Žluté karty: 11. Bína, 74. Purzitidis

Diváci: 100

Rozhodčí: Nedvěd – Krupka, Baum


Reportáž

Již v úvodu utkání byl více aktivním celkem náš tým. Aktivita se nám vyplatila již v deváté minutě, kdy jsme vstřelili první branku. Po pěkné kombinaci do vápna a následné přihrávce na střed se o ní postaral Jakub Nečas, který míč bez potíží uklidil do brány. Krátce po gólu bylo k vidění i první ohrožení naší brány, které ale skončilo bez úspěchu.

I nadále jsme byli nebezpečnějším týmem, měli jsme více šancí. Hradečtí se do útoku dostávali pouze velmi obtížně. Celé to vyústilo v další naší branku. Tři naši hráči se totiž dostali až před brankáře Reichla. Mészaros ho poté pěkně obešel kličkou a následně přihrál Kristianovi Michalovi, jenž už dostrčil míč mezi tři tyče.

I závěr poločasu vypadal stále stejně, náš soupeř se dostával do útočných akcí pouze velmi sporadicky. Z naší strany šel téměř sám na bránu Bína, nicméně byl včas zastaven hradeckým brankářem. V nastaveném čase první půle jsme nakonec ještě přidali třetí gól. Po kombinaci se na pravé straně uvolnil Bína, který následně odcentroval na Mészárose. Ten míč následně tečoval na nohu Jakuba Nečase, a ten se nemýlil ani podruhé.

Druhý poločas byl o poznání klidnější než ten první. Nás tým si hlídal velký náskok a Hradec téměř do ničeho nepouštěl. V 73. minutě ovšem přece Hradec vstřelil svou první branku. Po centru do vápna zde nastal velký zmatek, kdy se míč několikrát odrazil všemi směry. Po nepřehledné situaci ho nakonec za Vliegenovy záda poslal Jakub Kosař. Zbytek utkání už ale naše obrana nic nepřipustila, utkání tak skončilo výsledkem 3:1. To je pro nás velmi důležité, neboť se tak tým úspěšně posunul z posledního místa tabulky.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Jsem rád, že jsme v tomto utkání potvrdili roli favorita. Byli jsme totiž posíleni o větší množství hráčů z A-týmu a na hře i výsledku to bylo znát, zejména v prvním poločase. Byli jsme herně lepší, kreativní i efektivní. Hráči měli chuť a díky tomu pro nás dopadl poločas příznivým výsledkem 3:0. Ještě z kraje druhého poločasu jsme měli dvě jasné gólové šance, ale ty jsme neproměnili. Poté jsme obdrželi branku ze skrumáže po standardní situaci. Takže za body, předvedenou hru a přístup jsem v tomto utkání stoprocentně spokojen.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Fintex
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna