FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Chlumec nad Cidlinou - Slovan B 2:3
Menu Další Zavřít Zavřít
30.10.2021

Parádní obrat B-týmu z 0:2 na 3:2! Slovan v deseti otočil zápas s Chlumcem

Redakce
Chlumec nad Cidlinou/Liberec – B-tým prohrával v atraktivním souboji 14. kola ČFL už 0:2 po dvou nařízených pokutových kopech, v deseti ale (po vyloučení Jana Šulce) dokázal skóre otočit. Obrat završil v nastavení Ľubomír Tupta.
14.kolo, neděle 31.10.2021, 10:15
FK Chlumec nad Cidlinou FK Chlumec nad Cidlinou
2:3
(2:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Chlumec nad Cidlinou: O. Mach – Jakab, Finěk, Havlena (79. J. Novotný), Krčál, Samko, Bastin (C), Čížek, Labík, Havel, Žahourek
FC Slovan Liberec B: Pešl – Černický (C), Bína (90+2. Zvěřina), Šulc, Juzvak, Winkler (46. Málek) (88. Knobloch), Polyák (46. Daněk), O. Novotný (70. Vyčítal), Michal, Tupta, Kranthove
Branky: 10. Bastin (pen.), 19. Bastin (pen.) – 20. Kranthove, 81. Vyčítal, 90+2. Tupta. Rozhodčí: Drábek – Braun, A. Mach. ŽK: 64. Havlena, 80. Samko, 90+1. J. Novotný – 47. O. Novotný. ČK: 19. Šulc.

Reportáž

Zápas začal pro Slovan asi nejhůř, jak mohl. Už v 9. minutě nařídil hlavní arbitr po ruce v pokutovém území penaltu, kterou s přehledem přízemní ranou doprostřed brány proměnil Tomáš Bastin. O chvíli později si exekutor pokutový kop zopakoval, ve vápně fauloval Jan Šulc a Tomáš Bastin skóroval prakticky do stejného místa branky.

Naše mužstvo i v deseti hrozilo. Vzápětí ze standardní situace padl gól také na druhé straně, po dobrém centru do vápna vyskočil nejvýše Justen Kranthove a rozdíl byl jen brankový. V závěru první půle ještě musel vytasit skvělý zákrok Pešl, jenž zlikvidoval další šanci Bastina.

V 68. minutě se v gólové šanci ocitl Juzvak, ale nemířil přesně. Pravá show přišla až s koncem zápasu. Slovan, stále hrající v oslabení, dokázal nepříznivý stav otočit. Nejprve se trefil David Vyčítal, který ranou k zadní tyči srovnal stav. A následně se dostal v poslední minutě zápasu do hry úniku Ľubomír Tupta, jenž chytře přeloboval gólmana hostů a dokonal obrat.

Slovan v posledním zápase podzimní části zvítězil 3:2 a v tabulce se dotáhl právě na čtrnáctý Chlumec nad Cidlinou. Oba celky mají 16 bodů.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Zápas hodný hollywoodského scénáře. Jsme strašně rádi, že se nám na závěr podzimní fáze podařilo poprvé zvítězit venku a ještě v tak důležitém utkání. Bojovali jsme s Chlumcem o tabulku, abychom se udrželi v kontaktu s týmy okolo nás. Zápas pro nás ovšem nezačal vůbec dobře. Hráli jsme nejhorší poločas ročníku, do 19. minuty jsme prohrávali po brankách ze dvou penalt (po ruce a faulu), navíc byl vyloučen Šulc. Velice rychle jsme se oklepali a z první standardní situace snížili na 1:2, ale domácí nám během prvního poločasu nedali jinak moc šancí na vyrovnání. Nekombinovali jsme a špatně jsme dostupovali. Ve druhém poločase se ráz hry změnil. I v deseti jsme byli vyrovnaným soupeřem, měli jsme dokonce gólovou šanci, kterou jsme nedali. Chlumec hrozil jen ze standardních situací, jež jsme uskákali. Utkání se začalo lámat po osmdesáté minutě, kdy jsme z rychlého brejku dali gól na 2:2. Třešničkou na dortu byla poslední minuta, kdy jsme vystřelili vítězství. Silné emoce a vítězství na závěr, s ohledem na tabulku byla výhra důležitá a vážíme si jí.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna