FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Chrudim 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
08.10.2021

Přípravný zápas A-týmu s Chrudimí skončil bezbrankovou remízou

Ondřej Marko
Mnichovo Hradiště / Liberec - Na stadionu Mnichovohradišťského SK jsme odehráli přípravné utkání s MFK Chrudim. V prvním poločase byl k vidění vyrovnaný zápas, ve kterém si týmy vypracovaly pramálo šancí. Druhá část již byla výrazně aktivnější. Náš tým v ní měl mnoho tutových šancí, ovšem neproměnili jsme žádnou. Duel tak skončil bezbrankovou remízou.
M.Hradiště, pátek 8.10.2021, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:0
(0:0)
MFK ChrudimMFK Chrudim
FC Slovan Liberec:

1. poločas: Vliegen - Michal, Chaluš, Plechatý, Šulc - Tupta, Purzitidis, Stoch (C), Faško, Meszáros - Rabušic

2. poločas: Vliegen - Gebre Selassie, Lehoczki, Mikula, Gembický - Havelka, Frýdek - Novotný, Matoušek, Nečas - Rondić

MFK Chrudim: Mikulec – Jan Řezníček, Šípek, Breda, Rybička (C), Vojtěch Řezníček, Hašek, Sokol, Čáp, Průcha, Fišl

Náhradníci: Ordelt, Tkadlec, Kesner, Látal, Drahoš, Šplíchal, Juliš, Vácha

Žluté karty: 83. Drahoš

Rozhodčí: Orel


Reportáž

V šesté minutě si náš tým vypracoval úvodní šanci utkání. Faško průnikovou přihrávkou vysunul Meszárose, který šel z levé strany na brankáře. Ten následně vyslal nebezpečnou střelu, kterou brankář soupeře vyrazil na roh. Krátce na to zahrozili i hosté. Kapitán Rybička prošel skrz naší obranu až do vápna, ale jeho pokus o střelu byl nakonec zblokován obranou na roh. V následujících minutách měli více ze hry chrudimští. Proti naší kombinované sestavě si vypracovali několik rohů, standardních situací a závarů ve vápně.

Slovan postupně přebíral inciativu. Standardní situace často rozehrával Stoch, který hrál s kapitánskou páskou. Další příležitost na vstřelení branky měli ale opět hosté. V 27. minutě si Jan Řezníček připravil slibnou pozici pro střelu zpoza vápna. Připravený Vliegen však jeho přízemní pokus s přehledem vyrazil. Pěknou ránu vyslal také Meszáros, avšak jeho pokus z 20 metrů si brankář Mikulec ohlídal a vyrazil na roh.

Několikrát se také stalo, že slibné průnikové přihrávky byly zastaveny praporkem pomezního, a to kvůli ofsajdu. Rybička, velmi aktivně hrající kapitán Chrudimi, se dostal před koncem poločasu do další příležitosti. Došel se až před Chaluše, kde se probíjel do vápna. Vliegen následně vyběhl a soupeřův hráč branku minul. V úplném závěru jsme ještě kopali nebezpečnou standardku z levé strany. Ujal se jí Faško, který míč trefil přímo na hlavu Plechatého. Ten ovšem hlavičkoval nepřesně. První půle tak skončila bezbrankovou remízou.

Zatímco se první půle hrála s balony soupeře, tak ve druhém poločase se hraje s našimi míči. Hned v úvodu druhého dějství jsme si vypracovali slušnou příležitost. Nečas posunul doleva na Matouška, který mu pak následně přihrál z rohu vápna na střelu. Brankář musel vyrážet na roh. Naší další šanci založil Novotný se svým centrem z pravé strany. Přihrávka dopadla až na volného Nečase, který bohužel hlavičkoval mimo tři tyče.

Velmi nebezpečnou šanci jsme měli v 52. minutě. Začala u Matouška, který pěkně vyslal nalevo Gembického. Ten následně centroval do vápna, kde mohl zakončovat Novotný. Obrana soupeře však tuto akci na poslední chvíli horko těžko ubránila. O chvíli později zahrozili i hosté. Šplíchal z levé strany přihrával Čápovi, který z hranice vápna mířil příliš vysoko nad břevno. Gembický krásnou uličkou vysunul do šance Novotného, ten ale v situaci jeden na jednoho trefil pouze golmana. O chvíli později byl Novotný i u další šance. Pěkně si naskočil na rohový kop Frýdka, nicméně hlavičkoval mimo bránu.

Slovan měl i nadále převahu na šance. v 73. minutě předložil Nečas mír před vápno Gembickému. Jeho následnou střelu však brankář s přehledem kryl. Dosavadní největší šanci jsme viděli v 84. minutě. Nečas pronikl z leva do vápna, poté prostrčil míč na Rondiće, který číhal sám před prázdnou bránou. Bohužel mířil těsně vedle. O chvíli později se díky odraženému míči dostal ke střele Matoušek. Na hranici vápna bohužel střílel nad.

V divokém závěru jsme měli další nebezpečné šance. Další střelu, tentokrát přízemní z vápna, jejich rozchytaný gólman lapil. V poslední sekundě duelu mohl rozhodnout Gembický. Akce začala centrem z pravé strany od Novotného, ten následně prodloužil hlavou Rondić. Gembický míč bohužel nestihl tak, aby ho uklidil do sítě. Přípravné utkání tak skončilo remízou 0:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Zápas jednoznačně splnil svůj účel. Chtěli jsme vidět všechny hráče, někteří totiž ještě nehráli zápas od té doby, co jsem tady. V prvním poločase jsem nebyl spokojený, protože si myslím, že jsme hráli s profesorským přístupem. Nebyla tam ani kvalita, ani nasazení. Dokonce bych i řekl, že soupeř byl nebezpečnější než my. Ve druhém poločase byla už naše sestava daleko lepší. Nicméně opět se ukázala naše slabina, kterou vidíme dlouhodoběji, a to zakončení. Měli jsme šest nebo sedm stoprocentních šancí, ale nedali jsme ani jednu. Z tohoto pohledu tedy spokojený být nemůžu. Ale jsem rád, že jsem viděl některé hráče. Některé i třeba mimo svůj tradiční post, kde i tak odehráli dobrý zápas.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek Pepsi
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Náš region