FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Warta Poznań 4:2
Menu Další Zavřít Zavřít
21.01.2022

Slovan zvládl přípravný zápas proti Wartě Poznań, po gólovém závěru jsme vyhráli 4:2

Redakce
Liberec / Side - Po týdnu další přípravný zápas, tentokrát už v rámci druhého soustředění v Turecku. Náš tým hrál proti polskému týmu Warta Poznań. První půli jsme vyhráli 1:0 díky gólu Mészárose. Druhá část duelu byla velice gólová. Nejprve vyrovnal soupeř na 1:1, poté jsme dokonce prohrávali 1:2. V posledních deseti minutách se ovšem trefil opět Mészáros, k tomu Rondić a Tiéhi. Finální skóre tedy bylo 4:2.
Turecko, pátek 21.1.2022, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:2
(1:0)
Warta PoznańWarta Poznań
FC Slovan Liberec: Knobloch - Koscelník (46. Fukala), Gebre Selassie (46. Juzvak), Purzitidis (46. Chaluš), Mikula (60. Lehoczki) - Havelka (46. Tiéhi), Michal (60. Faško) - Matoušek (46. Gembický), Tupta (60. Mészáros), Mészáros (46. Stoch) - Rabušic (46. Rondić)
Warta Poznań: Grobelny – Grzesik, Trałka, Ivanov, Kupczak (27. Żerkowski), Kiełb (27. Luberecki) – Czyżycki (27. Szczepański (75. Matuszewski)), Maenpaa (27. Rakowski), Szelągowski, Papeau (46. Jakóbowski) – Kuzimski (46. Sangowski).

Branky: 45. a 83. Mészáros, 88. Rondić, 92. Tiéhi - 62. Ivanov, 82. Sangowski


Reportáž

První velkou šanci utkání si vypracoval náš polský soupeř, a to v 11. minutě. Po přesné průnikové přihrávce se totiž do úniku dostal polský útočník. Ten následně kličkou obešel Knoblocha, ale svou přízemní střelou trefil pouze tyč. Krátce na to se do velké šance dostal i náš Matoušek. Také předvedl pěknou kličku, přičemž jeho následnou ránu v pokutovém území zneškodnil pohotovým zákrokem brankář Grobelny. Náš tým si ve 22. minutě vybojoval standardní situaci z velmi slibné pozice. Přímého kopu se ujal Tupta, který svým technickým pokusem mířil příliš nad branku.

Další velkou příležitost si vypracoval polský celek. Z pravé strany rozehrál Kiełb standardní situaci, na kterou si dobře naběhl Ivanov. Z malého vápna ovšem sám před Knoblochem vysoce přestřelil. Dopředu jsme se také snažili dostat díky přihrávce do prostoru na nabíhajícího Matouška. Nicméně brankář včas vyběhl a byl u míče dříve než Matoušek, který ho fauloval. Nedlouho před koncem první půle provedl náš soupeř trojnásobné střídání.

V samotném závěru poločasu jsme stupňovali náš tlak. Ve 40. minutě jsme se dobře prokombinovali až do šestnáctky, odkud ale zvládla obrana odkopnout míč na roh. O minutu později skvěle vyběhl Knobloch daleko z branky, aby zastavil průnikovou přihrávku. Dal tak stopku velmi slibné šanci. Přímo v posledním momentu první půlky dosáhly naše útočné snahy cíle. Na výbornou přihrávku vzduchem za obranu si naběhl Karol Mészáros, který s přehledem poslal míč za záda polského gólmana. První půli jsme tak završili s vedením 1:0, zatímco z nedaleké mešity zrovna začal místní muezzin svolávat k modlitbám.

Do druhého dějství jsme nastoupili hned se sedmi změnami v sestavě. Zároveň se také vyměnily herní míče, na rozdíl od první půle se totiž začalo hrát s našimi. První větší šanci jsme si vypracovali po zhruba pěti minutách hry. Rondić dobře podržel míč, pak ho následně poslal Stochovi. Ten pěkně obešel obránce a vypálil pozemní prudkou střelu, se kterou si ovšem brankář poradil.

Ovšem ještě větší příležitost založil Tiéhi, jenž skvěle přihrál Rondićovi. Bosenský útočník tak šel sám na brankáře, avšak jeho přízemní pokus o kus minul vzdálenější tyč. Nicméně poznaňský celek se nevzdával a v 62. minutě dosáhl na srovnání skóre. Standardní situaci z levé strany výborně rozehrál Szelągowski. Jeho centr totiž dopadl přímo na nohu Roberta Ivanova, který zůstal osamocen na zadní tyči a zblízka prostřelil Knoblocha.

Závěr utkání byl velice napínavý a atraktivní. V 82. minutě se dostala Warta do vedení. Po přihrávce z pravé strany si Jacobe Sangowski poradil s naší obranou a vstřelil velice hezkou branku. Vedení ovšem vydrželo Polákům pouhou minutu. Před bránou totiž obral obránce o balón Rondić, brankář mu ho sice vypíchl, pohotově ho mezi tři tyče však dorazil Karol Mészáros. Srovnali jsme tedy na 2:2. I nadále jsme se ale hnali do útoku.

V 88. minutě naše snaha vyústila v další branku. Po pravé straně vedl míč ve vápně Gembický, který v pravý moment výborně přihrál Imadu Rondićovi, a ten už prostřelil přehuštěný prostor před brankou. V úplném závěru, v 92. minutě, asistoval produktivní Mészáros z prakticky totožné pozice. Jeho o něco razantnější přihrávku fantasticky z voleje dopravil do sítě Christ Tiéhi. V přípravném utkání jsme tedy zvítězili 4:2.

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Dneska budeme spokojení s výsledkem, protože jsme utkání zvládli vítězně. Navíc ještě když se ten druhý poločas nevyvíjel úplně dobře. Ale zase si naopak cením toho, že mužstvo zvládlo i takto v závěru zareagovat a výsledek zvrátit v náš prospěch. Dneska jsme to ještě brali jako příležitost pro všechny hráče, takže každý dostal víceméně stejný prostor. Řekl bych, že první půle byla taková více taktická. O druhém poločase bych řekl, že se utkání už více otevřelo, bylo tvrdší a s více šancemi. Plno věcí nám to ukázalo. Od příštího zápasu se už budeme snažit hledat základní sestavu nebo základní kádr do ligy.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Masea
Mediální partneři
eFotbal Hattrick