FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Zápy 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
15.05.2022

Béčko bere cennou remízu proti Zápům, soupeř hrál většinu utkání v deseti

Redakce
Liberec – Nepříznivá série bez bodu ukončena! Béčko se v nadcházejících utkáních může nadechnout, na domácí půdě vybojovalo bod po povedeném výkonu proti lídrovi soutěže ze Záp. Hosté hráli od 26. minuty po vyloučení Petra Putze v deseti.
25.kolo, neděle 15.5.2022, 10:15
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
0:0
(0:0)
SK ZápySK Zápy
FC Slovan Liberec B: Vliegen – Doumbia (80. Winkler), Yuzvak, Višinský (87. Diamé), Michal, Šulc (C), Polyák, Kytka, Kranthove, Vyčítal (70. Valenta), Prebsl.
SK Zápy: Hrubeš – Jelínek (C), Duben, Růžek, Woitek, Kavalír (94. Velička), Koutenský, Eliáš (94. Jelínek), Matoušek (59. Mikor), Petrlák (85. Kubů), Putz.
Bez branek. ŽK: 71. Vyčítal – 16. Jelínek, 57. Duben, 70. Růžek, 93. Hrubeš, 94. Woitek. ČK: 26. Putz. Diváci: 200.

Reportáž

Zase ta koncovka. Béčko odevzdalo na hřišti proti aktuálnímu lídrovi skupiny B ČFL solidní výkon. Do duelu vstoupilo aktivněji, což vyústilo v řadu náznaků šancí ke skórování a hlavně k červené kartě hostujícího Petra Putze, který už ve 25. minutě zamířil do sprch.

Naše mužstvo dobývalo stažený blok Záp, jež na druhé straně hřiště hrozily z každé standardní situace. Ty si nakonec Slovan stejně jako rychlé kontry hostů pohlídal.

B-tým se však v posledních utkáních potýká se slabou produktivitou, během posledních tří utkání naše mužstvo vstřelilo jen dvě branky a ani v jednom případě nebralo body. V utkání se Zápami jedinou gólovou radost utkání překazil praporek pomezního arbitra, který si všiml ofsajdového postavení.

Domácí ale i tak ukončili sérii pěti utkání bez bodu a vyhlížejí utkání s Pardubicemi, které se odehraje v neděli 22. května na východě Čech. Zápy se právě díky bodu z Liberce posunuly zpět na první místo tabulky před Jablonec. „Doufám, že jde o příslib směrem k utkání v Pardubicích a že kluci zjistili, že fotbal hrát umí a když do toho dají úplně vše, zvládnout se dá každý zápas,“ komentoval trenér Petr Myslivec.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Remizové utkání s lídrem soutěže. Před zápasem jsme si přáli hlavně bodovat a přerušit tu strašně nepříznivou sérii. Po zápase jsme zklamaní, myslím, že jsme i v tomto utkání s tak silným a kvalitním protivníkem mohli zvítězit. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, soupeř čekal v bloku, měli jsme balon víc na kopačkách. Lépe jsme kombinovali a vytvořili jsme si i některé náznaky příležitostí. Soupeř byl prakticky po celý zápas nebezpečný hlavně ze standardních situací, které ovládá dokonale, a rychlých brejků, s nimiž jsme si dokázali poradit. Duel ovlivnilo vyloučení, po němž se lídr zatáhl ještě víc do bloku 4-4-1. Snažili jsme do zhuštěné obrany dostat a poměrně to v celku i vycházelo, během utkání jsme měli šance. Bohužel střelecká produktivita není pořád dobrá, když už jsme branku dali, rozhodčí nám odmávali ofsajd. Jinak musím hráče všechny do jednoho pochválit, výkon měl šmrnc, nasazení, bojovnost a individuální kvalitu hráčských výkonů. Doufám, že jde o příslib směrem k utkání v Pardubicích a že kluci zjistili, že fotbal hrát umí a když do toho dají úplně vše, zvládnout se dá každý zápas.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Banua
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec