FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Pardubice B - Slovan B 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
23.05.2022

Béčko venku nestačilo na Pardubice, prohrálo 1:3

Ondřej Marko
Pardubice/Liberec - V rámci 26. kola ČFL se naše Béčko utkalo venku s Pardubicemi. Naše béčko nevstoupili do utkání moc dobře, potrestáno bylo brankou již v 18. minutě. Do konce půle se již hra zlepšila. Ve druhé části se však opět trefili jako první domácí. My jsme dokázali krátce poté snížit na 2:1 brankou Vyčítali, o chvilku později se trefili i domácí na konečných 1:3. Pro rezervu je to tak sedmé utkání v řadě bez výhry.
26.kolo, neděle 22.5.2022, 10:15, Stadion Pod Vinicí
FK Pardubice B FK Pardubice B
3:1
(1:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Pardubice B: Letáček – Halász, Toml, Hanč, Řehák (62. Hajník) – Sychra (62. Mareš), Vít, Matějka, Rezek – Huf (73. Kubart), Černý (90. Vítek)

Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Vítek, Mareš, Kubart, Stýblo, Řezníček

FC Slovan Liberec B: Pešl – Doumbia (88. Valenta), Juzvak (90+1. Holub), Winkler (67. Diamé), Michal (67. Málek), Šulc, Polyák, Kytka, Kranthove, Horňáček, Vyčítal

Náhradníci: Musil – Málek, Valenta, Diamé, Holub

Branky: 18. Huf, 54. Černý, 59. Sychra – 56. Vyčítal

Žluté karty: 28. Řehák – 88. Šulc

Rozhodčí: Paták - Kříž, Havránek

Diváci: 170


Reportáž

Náš tým nevstoupil do utkání moc dobře. V úvodu byl jasně aktivnější soupeř, my jsme se nedostávali moc často k bráně soupeře. Potrestáni jsme byli v 18. minutě, kdy se trefil David Huf, který se trefil po nezachyceném přízemním centru Sychry. V následujících minutách se naše hra zlepšila, vypracovali jsme si i nějaké gólové příležitosti.

Do druhé půle jsme už vstoupili aktivně, do útoku jsme se hnali již v první minutě. Nicméně byli to opět domácí, kteří se dostali k úspěšnému zakončení. Z levé strany poslali do vápna centr, který skončil přesně na hlavě Pavla Černého, ten už si po střele hlavou připsal vstřelený gól.

Netrvalo to dlouho, a naše Béčko zvládlo odpovědět. Na pravé straně dostal míč David Vyčítal, který předběhl obránce a z pravé strany vápna propálil brankáře Letáčka. O tři minuty později však přišel další zvrat v podobě třetí domácí branky. Vojtěch Sychra se dostal k míči po odraženém centru, následně si položil obránce a těsně za hranící šestnáctky obstřelil našeho brankáře.

Týmy následně hrály vyrovnanou partii, šance si vypracovávaly obě strany. Avšak ani ty největší z nich, v 90. minutě, nám branku nepřinesly. Slovan tak prohrál 1:3.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Soupeř se na velmi důležitý zápas posílil o hráče širšího kádru A-týmu a zároveň i o kmenové hráče A-týmu. Zejména o velmi zkušeného Černého a střelce Hufa, což se ukázalo jako rozhodující, protože oba dali gól. My jsme do 30 minuty vypadali nervózně a zakřiknutě. Nebyli jsme moc pohybliví a nevytvářeli si mnoho šancí. Bohužel z prvního náznaku šance soupeře jsme dostali branku už v 18. minutě, to nás ještě víc uzemnilo. Od 30. minuty se naše hra zlepšila, začali jsme mít i šance. Do poločasu jsme měli jednu velkou příležitost, Juzvak ji však neproměnil. Do druhé půle jsme také vstoupili aktivně. Hra se vyrovnala a přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně v 55. minutě jsme zase dostali laciný gól, a rázem to bylo 2:0. Na ten jsme sice dokázali asi minutu dvě poté odpovědět pěknou akcí, kdy Winkler přihrál na Vyčítala, který na přední tyči dal gól. To to ještě vypadalo nadějně, ale bohužel nás sráží jednoduché ztráty míče a chyby směrem k defenzivě. Takže jsme za dvě minuty opět inkasovali, z takové nenápadné akce. Hra byla poté pořád vyrovnaná, my jsme ještě v 90. minutě měli dva velké závary. Vyčítal šel dokonce sám na branku. Velký rozdíl mezi námi a našimi soupeři je ovšem v efektivitě proměňování šancí, poté v triviálních ztrátách míče a chybách směrem do defenzivy. To nás v každém zápase trestá a sráží.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse A net
Mediální partneři
eFotbal Náš region