FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Hradec Králové 1:4
Menu Další Zavřít Zavřít
25.06.2022

Slovan prohrál finále přípravného turnaje s Hradcem Králové 1:4

Ondřej Marko
Liberec / Benátky n.J. - Slovan dnes odehrál finále přípravného turnaje v Benátkách nad Jizerou. V něm se utkal s FC Hradec Králové. Soupeř vstoupil do utkání o poznání lépe, do 27. minuty vstřelil totiž rovnou tři branky. Ve druhé půli jsme hráli lépe, přesto jsme inkasovali další gól. Naší jedinou trefou byla skvělá dalekonosná rána Purzitidise. Finální výsledek byl 1:4.
Benátky n.J., sobota 25.6.2022, 16:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:4
(0:3)
FC Hradec KrálovéFC Hradec Králové
FC Slovan Liberec: Hasalík – Koscelník (58. Frýdek), Lehoczki, Purzitidis, Mikula, Michal (58. Mara), Doumbia (58. Varfolomejev), Gembický (58. Kytka), Rondič, Felipe (58. Ghali), Kozák (65. Višinský)

Náhradníci: Plechatý, Višinský, Varfolomejev, Frýdek, Mara, Polyak, Abubakar, Kytka, Prebsl, Pešl

FC Hradec Králové: Bajza – Klíma, Kodeš, Čech, Gabriel, Rada, Kučera, Novotný, Kubala, Prekop, Vašulín

Náhradníci: Reichl, Harazím, Kosař, Kutík, Jurčenko, Doležal, Soukeník, Hájek, Dvořák, Rybička, Firbacher

Branky: 68. Purzitidis - 8. Rada, 20. Gabriel, 27. Vašulín, 65. Prekop

Rozhodčí: Hocek – Matoušek, Opočenský


Reportáž

První větší šanci utkání jsme viděli hned ve čtvrté minutě. Po dobré průnikové přihrávce se dostal dopředu Rondić. Ten dobře obešel obránce a následně vypálil na hradeckého brankáře. Rána mu však byla vyražena. Byl to však náš soupeř, kdo využil svou první větší šanci. Po přistrčení totiž dostal možnost přímého kopu z výtečné pozice. Příležitosti se ujal Jakub Rada, který skvělou ranou k pravé tyči propálil gólmana Hasalíka.

I přes naše snahy o vyrovnání a pár šancí jsme nebyli dalším skórujícím celkem. Po přesném centru z levé strany se bezprostředně před brankou prosadil hlavou Adam Gabriel. O pouhých sedm minut později jsme inkasovali další branku. Střílenou přihrávku přeměnil dorážkou v gól Daniel Vašulín. Slovan se i nadále snažil alespoň o snížení stavu, velké šance si však nevypracoval. První poločas tak skončil pro nás nepříznivým výsledkem 0:3.

Hned v úvodu druhé půle dopravil Felipe odražený míč za záda brankáře Bajzy, nicméně kvůli ofsajdu branka neplatila. Náš tým poté stále nedokázal vstřelit branku. Po skvělé křižné přihrávce se do úniku dostal Erik Prekop, který si následně kličkou obešel obránce a poté propálil Hasalíka. Náš tým zvládl odpovědět na čtvrtou branku velmi rychle, a to hned do tří minut. Po autovém vhazování to z velké dálky zkusil Marios Purzitidis, na jehož dalekonosnou ránu k levé tyči byl brankář krátký.

Ke konci utkání se naše útočné snahy zvedly, dostávali jsme se častěji k zakončení a celkově byli aktivnějším týmem. Na další snížení stavu jsme ovšem nedosáhli. Zápas skončil naší prohrou 1:4.

Ohlasy trenérů

Ivan Kopecký (FC Slovan Liberec): „V utkání jsme dali příležitost dalším hráčům, kteří nenastoupili včera od začátku utkání. A to proto, aby všichni měli vyváženou minutáž. K samotnému zápasu bych řekl to, že tak jako včera se dopouštíme hodně zbytečných chyb v defenzivní činnosti a soupeř nás trestá góly. V útočné fázi si některé šance připravíme, ale kvalitní řešení nám zatím chybí. Turnaj určitě splnil účel, a to dát příležitost všem hráčům a udělat si obrázek o jejich výkonnosti. Samozřejmě jsme rádi, že se nám nikdo nezranil.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Gasservis
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick