FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Vlašim 3:1
Menu Další Zavřít Zavřít
29.06.2022

Slovan zvítězil v přípravném utkání proti Vlašimi 3:1

Šimon Knopp
Mnichovo Hradiště/Liberec - Svěřenci trenéra Kozla sehráli v rámci přípravy další duel, tentokrát proti druholigové Vlašimi na stadionu v Mnichově Hradišti. V prvním poločase vstřelil branku Kozák a poslal Slovan do vedení. Do druhé půle nastoupila téměř celá obměněná jedenáctka, která přidala další dvě branky. Trefil se Rabušic a Gembický, v závěru upravil na konečných 3:1 vlašimský Toula.
Mnich. Hradiště, středa 29.6.2022, 11:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:1
(1:0)
FC Sellier & Bellot VlašimFC Sellier & Bellot Vlašim
FC Slovan Liberec:

1. poločas: Vliegen - Gebre Selassie, Plechatý, Purzitidis, Mikula - Doumbia, Varfolomejev - Kozák, Frýdek, Matoušek - Felipe

2. poločas: Vliegen - Kytka, Lehoczki, Prebsl, Gembický - Michal, Mara - Ghali, Višinský, Rabušic, Rondić

FC Sellier & Bellot Vlašim:

Kolář - Hošek, Havel, Breda, Rafael - Onije, Zinhasović - Hašek - Rigo, Gning, Horský

Náhradníci: Vágner - Toula, John, Suchan, Langhamer, Sow, Jira, Helinský, Sneidr

Branky: 16. Kozák, 62. Rabušic, 66. Gembický - 82.Toula

Žluté karty: 20. Rafael

Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Hurych


Reportáž

Poprvé se k zakončení propracoval v páté minutě Purzitidis, akrobaticky se snažil zaskočit gólmana, ale branku netrefil. Na druhé straně se dostal do palebné pozice Hašek, který nechal vyniknout Vliegena, jenž jeho pokus vyrazil. První branku jsme viděli v 16. minutě. Za obranu si skvěle naběhl Felipe, před Kolářem se snažil udělat kličku, ovšem tu gólman Vlašimi přečetl a vyrazil. K odraženému balónu se dostal dobíhající Matyáš Kozák, který dokázal poslat míč do prázdné branky, 1:0.

K zajímavé střele zpoza vápna se dostal Rigo, Vliegen byl připravený a pokus směřující do pravého rohu brány vyrazil. Do dobré šance se v 36. minutě dostal Matoušek. Už se chystal ke střele, ovšem na poslední chvíli se povedlo jednomu z obránců jeho pokus zblokovat a následoval pouze rohový kop. Velkou příležitost zahodil v závěru poločasu Rafael. Po centru měl možnost z první tečovat vysoký balón, ale dorážku špatně usměrnil a mezi tři tyče se netrefil.

Do druhé půle nasadil trenér Kozel téměř celou obměněnou jedenáctku a i Vlašim udělala několik změn. V 53. minutě střílel z velké dálky Rafael, přesto jeho pokus proplachtil těsně nad Vliegenovou bránou. V 59. minutě se po průnikové přihrávce dostal do vápna Rondić, ale skvělým skluzem jeho střelu zblokoval jeden z obránců Vlašimi. O chvíli později se již liberečtí fotbalisté mohli radovat. Ghali si převzal míč a postupoval směrem na branku, ve vápně byl možná faulován, ale stihl ještě předat míč nabíhajícímu Michaelu Rabušicovi. Zkušený útočník se nemýlil a střelou do pravé části branky prostřelil gólmana Vlašimi, 2:0.

V 66. minutě si na nahrávku Rondiće za obranu skvěle naběhl Dominik Gembický. Před vybíhajícím Kolářem si udělal kličku a v klidu zakončil do prázdné brány, 3:0. Osm minut před koncem dokázala Vlašim snížit, konkrétně Adam Toula. Mladý útočník využil špatného zpracování Kytky a odražený míč uklidil do branky, 3:1. V závěru utkání jsme již nebyli svědky větších šancí, a tak Slovan zvítězil 3:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Řekl bych, že momentálně jsme asi v nejvyšší únavě, je třetí týden přípravy a únava se kumuluje. V zápase to bylo vidět. Vlašim trénuje teprve týden a především v úvodu, dokud měla „šťávu“, tak jsme byli všude druzí. Chyběl nám rychlý krok, což je logické. Nicméně Vlašim kvalitní, pohyblivá. Cením si toho, že jsme v první půli uhráli s nulou. Gól jsme vstřelili, v rychlém přechodu jsme nebyli špatní, jednu dvě příležitosti jsme mohli vyřešit lépe. Ve druhém poločasu sestava byla spíše mladší, potěšili mě, přidali dvě další branky. Gól jsme dostali takový zbytečný po individuální chybě. Myslím si, že to nebylo špatné, na to, v jakém složení jsme hráli. Cenné vítězství, všichni odehráli 45 minut a ještě odběhali, co měli. Takže jedeme dál, je to takový příznivý výsledek, ale samozřejmě ostrý zápas to není, co si budeme povídat.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Liberecký kraj
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec