FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 5:1
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2022

Mick van Buren vsítil hattrick a Slovan přehrál doma Teplice 5:1!

Šimon Knopp
Liberec - Slovan se ve druhém kole nejvyšší české soutěže představil na domácím stadionu U Nisy proti Teplicím. Již od první minuty si šli liberečtí hráči za vítězstvím. Po prvním poločasu jsme odcházeli do kabin za stavu 3:1, díky brankám Doumbii, Talovjerova a Micka van Burena. Následně nizozemský útočník ve druhé půli zkompletoval svůj hattrick, a tak Slovan porazil Teplice 5:1.
2.kolo, sobota 6.8.2022, 16:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
5:1
(3:1)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec:

Vliegen - Mikula (71. Pourzitidis), Gebre Selassie (C), Plechatý, Talovjerov, Preisler (61. Matoušek) - Červ (72. Varfolomejev), Frýdek, Doumbia (80. Višinský) - van Buren (80. Kozák), Rondić

Náhradníci: Stejskal - Prebsl, Pourzitidis, Mara, Varfolomejev, Matoušek, Višinský, Kozák, Rabušic

FK Teplice:

Grigar (C) - Kučera (46. Knapík), Dramé, Vondrášek (59. Hybš) - Hyčka, Mareček, Jukl, Urbanec - Křišťan (59. Čerepkai) - Gning, Žák (46. Kodad)

Náhradníci: Mucha, Chaloupek, Knapík, Kodad, Hybš, Čerepkai

Branky: 9. Doumbia, 22. Talovjerov, 45+1., 53. a 70. van Buren - 43. Urbanec

Žluté karty: 69. Červ - 59. Hyčka

Rozhodčí: M. Radina - J. Kubr, J. Šimáček; VAR: P. Hocek, AVAR: M. Leška
Diváci: 4500


Reportáž

Do utkání aktivněji vstoupili hosté, kteří měli již ve druhé minutě příležitost v podobě rohového kopu. K zakončení se prodral Vondrášek, ale trefil pouze boční síť. Za Slovan se k prvnímu zakončení dostal van Buren, jeho střelu zpoza vápna Grigar pokryl. V obrovské šanci byl o pár minut později Rondić, který zakončoval centr hlavičkou. Pokus k tyči dokázal konečky prstů brankář zlikvidovat a Mikula se k dorážce nedostal přes bránícího hráče. V 9. minutě jsme viděli první gól, a to v síti Teplic. Po rohu rozehraném nakrátko napřáhl z dálky Mohamed Doumbia, po jeho střele do levé části brány se natahoval Grigar marně, 1:0.

Následovala pasáž hry, ve které byly více na balónu Teplice, ale k výraznější šanci se nedokázaly prosadit. Byl to naopak Slovan, jenž znovu rozvlnil síť. Po volném přímém kopu si naskočil na centr Preislera obránce Maksym Talovjerov a hlavičkou zvýšil na 2:0. Ve 43. minutě trefil po rohovém kopu Talovjerov břevno a z následného brejku dokázaly Teplice snížit. Gning vyvezl balón a poté předložil ideální pas pro Jakuba Urbance, který zakončoval do prázdné brány, 2:1. Ale liberečtí fotbalisté si ještě v nastavení vzali dvoubrankové vedení zpátky. Po rychlé akci zakončoval centr Frýdka hlavičkou Mick van Buren, balón zapadl za Grigarova záda a stav utkání byl 3:1.

Do druhé půle vstoupili svěřenci trenéra Kozla aktivně. Sice nejprve v 53. minutě van Buren těsně hlavou bránu netrefil, ale o minutu později se již mohl radovat ze svého druhého gólu. Rondić si převzal balón a vyslal přízemní přihrávku, která ve vápně prošla až na osamoceného Micka van Burena. Liberecký útočník se nemýlil a zvýšil na 4:1. Teplice mohly bleskově odpovědět, ale Křišťan po centru z pravé strany nastřelil pouze břevno. V 70. minutě poslal skvělý pas za obranu Doumbia, našel Micka van Burena, který si skvěle zpracoval a postupoval sám na gólmana. Před Grigarem dokázal míč dloubnout do brány a zkompletovat tak svůj hattrick, 5:1.

Teplice se radovaly z branky v 74. minutě, když se prosadil po hlavičce Čerepkai, ale oslavy mu zkazil sudí, který odpískal ofsajd. Pár minut před koncem zavařil obraně Plechatý, po kličce ztratil míč sám na hranici vápna a prakticky založil akci pro Gninga. Naštěstí byl belgický gólman rychle z brány a pokus teplického útočníka vyrazil. Zbytek utkání další branku nenabídl a Slovan zaslouženě zvítězil v prvním domácím utkání sezony 5:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jiří Jarošík (FK Teplice): „Liberec byl hodně efektivní a my jsme měli velké problémy, hlavně vzadu při standardkách a rychlých protiútocích. Liberec nás trestal, byl gólový, dal si přesný centr, měl hráče, kteří se chtěli prosadit... A proto to dopadlo tak, jak to dopadlo. Myslím si, že nějakou šanci jsme také měli, ale bohužel jsme nebyli tolik přesní v koncovce.“

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Já jsem samozřejmě spokojený s výsledkem, který vypadá jednoznačně. Myslím si, že jsme měli výborný vstup do zápasu, prvních deset minut, vrcholem pak byla vstřelená branka. Poté jsme měli deset minut, kdy jsme dělali vše špatně, ale dokázali jsme to ustát. Ve dvacáté jsme přidali druhou branku, která nás trošku uklidnila. Poté už to bylo o něco lepší. Když to vypadalo, že můžeme přidat další gól, tak jsme z protiútoku dostali. Ale zase jsme dokázali ještě do poločasu odskočit, což bylo strašně důležité pro ten konečný výsledek. Myslím si, že to určilo ráz druhé půle. Dnes jsme byli efektivní, hráli jsme účelně, dokázali jsme dát branky v chvíli, kdy jsme to nejvíce potřebovali. I ten druhý poločas jsme dotáhli do hezkého výsledku. Nicméně si myslím, že rozdíl ve výsledku je asi větší než v hře. Ale hráli jsme účelně a průběh byl takový, jaký jsme chtěli.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua FITING SERVIS
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec