FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: V. Mýto - Slovan B 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
14.08.2022

Béčko zvládlo vítězně i druhý zápas v divizi, ve Vysokém Mýtě předvedlo obrat

Redakce
Vysoké Mýto/Liberec – Další důležitá výhra. B-tým uspěl i ve druhém utkání divize, když díky brankám střídajících Ondřeje Valenty s Petrem Lupoměským otočil v poslední čtvrt hodině hry duel s Vysokým Mýtem na 2:1. Aktuálně je tak Slovan se šesti body na druhém místě tabulky o skóre za Benátkami nad Jizerou.
2.kolo, sobota 13.8.2022, 17:00
SK Vysoké Mýto SK Vysoké Mýto
1:2
(1:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
SK Vysoké Mýto: Černík – Hlavsa, Trnka, Žák, Javůrek (74. Hrubý), Mokrejš (66. Krotil), Dvořák, Tomášek (84. Valášek), Kopřiva, Habrman, Haladei (74. Ráliš)
FC Slovan Liberec B: Pešl – Winkler, Fukala, Kranthove (63. Lupoměský), Daněk (63. Málek) – Černický, Polyák - Kytka, Hudák (90. Horňáček), Juzvak (46. Valenta) – Hadaščok
Branky: 44. Haladei – 76. Valenta, 81. Lupoměský. ŽK: 53. Dvořák, 75. Trnka – 59. Kranthove, 77. Hadaščok, 88. Málek.

Reportáž

I druhé utkání nového ročníku naše mužstvo zvládlo, opět se ale na výhru nadřelo. Domácí celek hrozil především z rychlých kontrů, po jednom z nich zastavilo míč za Pešlem až břevno. Dělovka z 25 metrů ještě skóre nezměnila, těsně před pauzou už ale Slovan inkasoval.

To sice výrazně poznamenalo obraz hry v úvodních minutách druhé půle, pak se ale modrobílí nadechli. Vyrovnání přinesla standardní situace v 76. minutě a o dalších pět minut později poslal výběr trenéra Josefa Petříka do vedení tandem Hadaščok – Lupoměský. Slovan tak nakonec oslavil další tři body do divizní tabulky, aktuálně je druhý za lídrem z Benátek nad Jizerou.

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Utkání bylo v prvním poločase vyrovnané. Měli jsme častěji míč na kopačkách, ale soupeř hrozil zejména po brejkových situacích a nastřelil nám břevno po dalekonosné střele zhruba z 25 metrů. Bohužel jsme dostali branku do šatny, která nás trochu srazila. Bylo to vidět po prvních dvaceti minutách ve druhé půli, kdy jsme byli trochu v křeči a nedostali jsme se do gólových příležitostí a mohli jsme inkasovat i po brejcích domácích. Ke konci jsme si vytvořili tlak, pomohla nám standardní situace, z níž jsme vyrovnali. Vzápětí jsme krásně vyřešili situaci 3 na 3, kdy Hadaščok parádně nahrál do tandemu Lupoměskému, který pěkně proměnil na zadní tyč. Částečně zasloužené a částečně šťastné vítězství. Jak jsem říkal, domácí hrozili z brejkových situací a my měli balon na kopačkách, ale naše hra byla v rozehrávce dost pomalá, nesourodá, syrová... Představoval bych si větší kvalitu zejména v poslední třetině hřiště.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont AAA Auto
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact