FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Olomouc 4:1
Menu Další Zavřít Zavřít
26.11.2022

Slovan porazil Sigmu i díky hattricku van Burena 4:1 a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu

Redakce
Liberec – Cíl splněn. Slovan v dohrávce osmifinále MOL Cupu porazil olomouckou Sigmu 4:1, hattrick nastřílel Mick van Buren a prosadil se také Denis Višinský. Naše mužstvo si tak zahraje jarní fázi domácího poháru, o soupeři pro čtvrtfinále rozhodne los.
Osmifinále, sobota 26.11.2022, 15:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:1
(2:1)
SK Sigma OlomoucSK Sigma Olomouc
FC Slovan Liberec: Stejskal – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý – Mikula (69. Prebsl), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) – Višinský (85. Purzitidis) – van Buren (85. Rondič), Mészáros (80. Frýdek)
SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný (46. Šíp), Vraštil (74. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – Spáčil (26. Matoušek Jak.), Breite – Zifčák, Růsek (74. Hadaš), Navrátil – Chytil.
Branky: 11. Višinský, 13. van Buren, 64. van Buren (z pen.), 68. van Buren – 39. Beneš. Rozhodčí: Nehasil – Slavíček, Ratajová. ŽK: 42. Talovjerov, 63. Červ, 83. Frýdek – 19. Vraštil, 63. Navrátil. Diváci: 958.

Reportáž


Slovan vstoupil do utkání aktivně. Talovjerovova nabídka vápnem doputovala k Preislerovi, který ale nemířil z velmi dobré pozice přesně. Podobný osud měla také akce kanonýra Sigmy Mojmíra Chytila. Ten z ostrého úhlu nedokázal poslat míč mezi tři tyče, a Stejskal tak ani nezasahoval.

V 11. minutě už se skóre měnilo, Denis Višinský vyslal překvapivou střelu zpoza šestnáctky. Ta zaplachtila, a i když mířila na střed branky, Trefil se po ní natahoval marně. O chvíli později bylo navíc ještě veseleji, ihned po zisku míče Slovan předvedl smrtící brejk. Mészáros naservíroval balon Micku van Burenovi, který se osamocen ve vápně nemýlil a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Po dalším kontru se dostal k ráně také Valenta, míč od van Burena ale nedostal ideálně, a proto trefil jen bránícího hráče před sebou. Deset minut před koncem úvodní půle znovu zahrozil nizozemský šutér, kterému z rohového kopu posadil krásný centr na hlavu Preisler. Van Buren prudkou hlavičku poslal jen vedle tyče. Diváci se U Nisy rozhodně nenudili, jen o chvíli později se na druhé straně pověsil do vzduchu Vít Beneš, který zužitkoval pěkný centr z pravé strany a snížil rozdíl ve skóre.

Sigma před startem druhého dějství prostřídala a organizovala se na maximalizaci ofenzivního snažení. Hosté si místy tlak opravdu vytvořili, liberecká defenziva ovšem úvodní vypjaté momenty přečkala. Zkraje šedesáté minuty dostal Slovan po faulu na Višinského přímý volný kop z velmi dobré pozice. Mészáros sice napálil jen zeď, ale po faulu na Červa se kopala penalta.

A tu bezpečně proměnil Mick van Buren, který poslal míč na opačnou stranu, než se vydal gólman Trefil. O chvilinku později bylo na tribunách ještě radostněji, perfektně vyřešila brejk dvojice Valenta – Mick van Buren a druhý jmenovaný precizním technickým zakončením zkompletoval hattrick.

Další nebezpečný pokus na olomouckého gólmana poslal z poměrně velké vzdálenosti Frýdek, skóre už se ale neměnilo. Slovan porazil Sigmu 4:1 a postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Zápas se mi hodnotí samozřejmě dobře, protože jsme ho zvládli s cílem postoupit. I výsledek vypadá jednoznačně. Myslím, že jsme do utkání dobře vstoupili. Dali jsme dvě hezké branky, do třicáté minuty jsme byli jasně lepší, pak Olomouc vystřídala a trochu se vrátila do zápasu. Nejvíc námi otřásl inkasovaný gól. V poločase jsme udělali jednu taktickou změnu do defenzivy, během úvodu druhé půle to bylo nervózní, Sigma pořád cítila šanci. Rozhodujícím momentem byla penalta a naše odskočení na 3:1, které jsme následně ještě navýšili. Jsem rád, že jsme dali branky a podzim ukončili vítězně a že i v poháru pořád máme šanci.“

Jiří Saňák (asistent trenéra SK Sigma Olomouc): „Je třeba poblahopřát Liberci k postupu. Nevydařil se nám vstup do zápasu. Pětadvacet minut jsme byli horším týmem. Soupeř byl agresivnější a rychlejší. Musíme si přes zimu rozebrat, proč to tak je, protože se nám to nestalo ve venkovních zápasech poprvé. Pak jsme se ale vrátili do zápasu brankou Víti Beneše a myslím si, že až do penalty to byl otevřený zápas. Penalta a povedený brejk pak zápas rozhodly a jeho osud byl zpečetěn.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Liberec
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl