FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Brandýs n.L. - Slovan B 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
18.03.2023

Béčko přehrálo na těžkém terénu Brandýs 2:0, trefili se Juzvak a Hudák

Redakce
Brandýs nad Labem/Liberec – Slovan zvládl náročné utkání Divize C na půdě posledního Brandýsu nad Labem 2:0. Duel, který poznamenal náročný terén, přinesl první branku v 27. minutě, kdy se trefil kapitán Andrij Juzvak. Po půli přidal druhou trefu našeho mužstva Jakub Hudák.
18.kolo, sobota 18.3.2023, 10:15
FK Brandýs nad Labem FK Brandýs nad Labem
0:2
(0:1)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Brandýs nad Labem: Karmazín – Braborec, Malák, Vojtěšek, Hrčka (67. Šára), Studecký, Gebert, Folwarczny, Dosoudil (64. Svoboda), Prokop (59. Bárta), Malák (64. Majer)
FC Slovan Liberec B: Pešl – Winkler (90+2. Holub), Horňáček, Daněk, Lupoměský (67. Šolc), Juzvak (46. Ješeta), Michal (46. Lexa), Govaers, Valenta (86. Kop), Hudák, Hadaščok
Branky: 27. Juzvak, 73. Hudák. Rozhodčí: Vitvar – Matula, Jiříček. ŽK: 58. Malák, 67. Hrčka, 85. Braborec – 56. Govaers, 84. Daněk. Diváci: 195.

Reportáž

Slovan se musel v Brandýse nad Labem vypořádat s posilněným soupeřem, kterého během zimní pauzy doplnilo hned několik hráčů z vyšší soutěže, i s těžkým terénem. Právě ten definoval styl a tempo hry. Naše mužstvo muselo místy opustit kombinační hru, jíž se jindy prezentuje.

„Museli jsme hru výrazně zjednodušit, hodně nás uklidnila první branka, škoda, že druhá nepřišla dřív, protože jsme během druhé půle měli nějaké samostatné úniky, gólové příležitosti, ale druhou branku jsme dali až v 73. minutě,“ komentoval po zápase trenér Josef Petřík. Po čtvrtině duelu se prosadil Andrij Juzvak, definitivně tři body vystřelil modrobílým až s blížícím se koncem Jakub Hudák. Slovan na jaře zatím ještě neprohrál.

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Byl to pro nás nesmírně složitý zápas. Byť hrál první s posledním týmem tabulky, domácí vydatně v zimě posílili. Přišlo pět šest hráčů z třetí ligy, takže mají úplně jiný tým, který podle mě neodpovídá jejich postavení v tabulce. Po čtyřech měsících jsme se sice poprvé ocitli na trávě, musím ale říct, že byl terén katastrofální. Spíš se hrálo na písku, kde sem tam byla tráva. Kombinační fotbal se hrát nedal, čímž jsme ztratili největší plus, který jsme chtěli mít. Chceme v každém utkání hrát kombinačně, po zemi, na větší množství přihrávek a dostat se k bráně postupným útokem. Museli jsme hru výrazně zjednodušit, hodně nás uklidnila první branka, škoda, že druhá nepřišla dřív, protože jsme během druhé půle měli nějaké samostatné úniky, gólové příležitosti, ale druhou branku jsme dali až v 73. minutě. Mohlo být rozhodnuto mnohem dřív, na druhou stranu měl soupeř hodně standardních situací, do kterých chodil i v sedmi lidech. Chvála klukům, že to zodpovědně odbránili, dohráli to a bojovali a makali jeden za druhého směrem dozadu. Zasloužená výhra, která hodně bolela, ale radujeme se z ní.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls