FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Benátky n.J. - Slovan B 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
14.05.2023

B-tým se výrazně přiblížil postupu, Benátky nad Jizerou porazil 1:0!

Ondřej Marko
Benátky nad Jizerou/Liberec - Porážku z minulého kola vypustil náš rezervní tým z hlavy a v 26. kole Divize C opět zvítězil, v Benátkách nad Jizerou byl konečný stav 1:0. Důležitý výsledek proti druhému celku tabulky nás opět výrazně posouvá blíže k postupu do České fotbalové ligy!
26.kolo, neděle 14.5.2023, 17:00, Letní stadion
SK Benátky nad Jizerou SK Benátky nad Jizerou
0:1
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
SK Benátky nad Jizerou:

Dědek – Zabilanský, Kopa, Glöckner, Slicho (77. Boček) – Bodlák, Komárek (64. Pažout), Šimeček, Vobořil, Yaroshenko (64. Mbah) – Macek

Náhradníci: Straka – Komma, Mbah, Hájek, Boček, Pažout, Knobloch

FC Slovan Liberec B:

Pešl – Winkler, Jaja, Govaers – Lehoczki, Polyák (83. Horňáček), Lexa (89. Lupoměský), Michal, Juzvak – Hudák, Hadaščok

Náhradníci: Novák – Šolc, Lupoměský, Uchenna, Horňáček, Daněk, Ješeta

Branky: 50. Michal

Rozhodčí: Kastl - Langmajer, Šiška

Žluté karty: 33. Slicho, 55. Macek, 70. Mbah - 38. Hadaščok, 42. Michal, 85. Govaers

Diváci: 260


Reportáž

Příležitosti, udělat na čele soutěže ještě větší náskok, liberecké béčko proti Ústí nad Orlicí nevyužilo, prohrálo totiž těsně 1:2. Dnešní duel však dopadl výsledkově výrazně lépe pro Slovan.

V průběhu zápasu byl většinu času lepší náš rezervní tým, nicméně nezvládl si vypracovat mnoho vyloženě gólových příležitosti. K vidění bylo několik přečíslení, které však B-tým nedokázal dostatečně zužitkovat. Výsledkově utkání zlomil Kristian Michal svou brankou v 50. minutě. Soupeř odpovědět již nedokázal, naopak to byl Slovan, kdo mohl přidat další branky. Skóre se nakonec neměnilo, B-tým tak porazil domácí Benátky nad Jizerou 1:0.

V příštím kole čeká svěřence trenéra Petříka domácí utkání s Turnovem. Nastoupí do něj z ještě výraznější prvního místa s 12bodovým náskokem. Do konce soutěže zbývají pouhé čtyři zápasy, případnou výhrou by si tudíž béčko definitivně zajistilo postup zpátky do třetí ligy!

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Myslím si, že na utkání jsme se velmi dobře připravili. Od Benátek jsme očekávali jednoduchou hru, dlouhé křižné balóny a auty do vápna. Zkrátka především silovou hru a sběr balonů. Myslím, že po většinu hry jsme byli dominantní na míči. Je sice pravda, že jsme si nevytvořili pět šest gólových příležitostí, nicméně poměrně nebezpečných situací jsme měli mnoho. Ve finální fázi jsme ale byli trochu nepřesní. Po brance na 1:0 jsme z brejkových situací mohli přidat pojišťovací gól, protože jsme měli spoustu situací tři na dva, čtyři na dva, avšak žádná neměla gólové vyústění. Jsem rád za výsledek a děkuji klukům za přístup, protože co se týče směrem dozadu, tak na sto procent splnili to, co měli. Myslím si, že to bylo jednoznačně zasloužené vítězství."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal KEEN
Mediální partneři
Beat radio Náš region