FC Slovan Liberec | Michael Rabušic prodloužil smlouvu a bude pokračovat ve Slovanu
Menu Další Zavřít Zavřít
03.07.2023

Michael Rabušic prodloužil smlouvu a bude pokračovat ve Slovanu

Redakce
Liberec – Populární „Rambo“ pokračuje v hráčské kariéře pod Ještědem! Michael Rabušic se dohodl s vedením klubu na prodloužení smlouvy, oblékat dres Slovanu tak bude i nadále. Zkušený třiatřicetiletý útočník nasázel v české nejvyšší soutěži už 54 branek, v modrobílých barvách ho čeká osmá sezona kariéry.

Poprvé se „Rambo“ objevil ve Slovanu zkraje sezony 2011/12, když přicházel z brněnské Zbrojovky. Hned v úvodním ročníku nasázel svoje gólové ligové maximum, prosadil se celkem jedenáctkrát a přispěl tak výraznou měrou k zisku třetího libereckého titulu. Na začátku roku 2014 přestoupil do italského klubu Hellas Verona, ze kterého pak v sezoně 2015/16 pod Ještědem hostoval.

Následovaly štace v Jihlavě, maďarském klubu Haladás a Českých Budějovicích. Sezona 2020/2021 byla už však opět liberecká a rovnou druhá nejúspěšnější ve Slovanu. Populární útočník nastřílel devět branek a přidal i jednu asistenci. Od té doby patří k základním pilířům kabiny, v nadcházejících dvou sezonách navíc zapsal celkem dalších sedm tref a jednou asistoval.

Teď Michael Rabušic načne už svou osmou klubovou sezonu.

Za Slovan dosud odehrál celkem 168 ligových zápasů (8. místo v historickém pořadí), v nichž zaznamenal 40 gólů (3. místo) a devět nahrávek, do dalších 18 utkání nastoupil v MOL Cupu, pětkrát se prosadil. V neposlední řadě má na kontě 29 duelů v Evropské lize a jejích předkolech, kde zkompletoval bilanci 6+2.

Nyní je jasné, že se tato sbírka ještě rozroste.

Rabušic ve Slovanu: 215 zápasů, 51 gólů + 11 asistencí

A jak podpis nové smlouvy komentoval sám hráč? „Pokračování ve Slovanu pro mě byla priorita. Doufal jsem, že se domluvíme. Dávalo mi smysl zůstat v Liberci i kvůli rodině a jsem rád, že to dopadlo,“ řekl zanedlouho čtyřiatřicetiletý forvard, který svou roli v týmu nevidí jen v kabině: „Cítím se pořád dobře. Budu dělat vše pro to, abych se co nejčastěji dostal na hřiště. Hlavní je, abych zůstal zdravý a připravený. Budu čekat na svou šanci, a když přijde, tak se ji budu snažit využít.“

„Jsem rád za podporu fanoušků, ať už šlo o transparent v kotli, nebo potlesk a fandění, když jsem šel na hřiště. Vnímám to, moc jim za to děkuji a strašně si toho vážím,“ oceňuje fanouškovskou přízeň oblíbenec libereckého publika.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
(mezera)T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Louda auto Pregis
Další partneři
Pavlů innovation McDonalds
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact
×
Odehráno v 13:30
FC Slovan Liberec
1.FC Slovácko