FC Slovan Liberec | Praktické informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy
Menu Další Zavřít Zavřít
31.07.2023

Praktické informace pro hostující fanoušky mířící na stadion U Nisy

SLO
Liberec - Fotbal se hraje pro fanoušky a my na našem stadionu rádi uvítáme nejen domácí, ale i hostující příznivce. Zejména pro ty, kteří na stadionu U Nisy ještě nebyli, přinášíme praktické informace aktualizované pro sezonu 2023/2024. Věříme, že předem odpoví na většinu vašich případných dotazů.

Vstupenky pro hosty:

Online předprodej: https://fcslovanliberec.enigoo.cz/app/hoste/events
Pro fanoušky hostů bez nutnosti registrace (cena v předprodeji pro standardní zápasy je 250 Kč, v den zápasu 300 Kč). Děti do 6 let mají vstup zdarma, jiné slevy neposkytujeme. Online vstupenky je lepší mít vytištěné, ale turnikety je obvykle zvládnou načíst i z displeje mobilu.

Pokladny u sektoru hostů: (foto) jsou otevřeny minimálně 2 hodiny před zápasem (cena pro standardní zápasy 300 Kč). Vstupenky na pokladně lze platit hotově i kartou.

Při nejatraktivnějších zápasech (např. Sparta, Slavia) platí zvláštní ceník (s cenami do 500 Kč), který zveřejňujeme na našem webu a s dostatečným předstihem oznamujeme i hostujícímu klubu. Při všech zápasech však odpovídá cena do sektorů pro fanoušky hostů cenám na srovnatelná místa pro domácí fanoušky. Tak je to fair.

Doprava k sektoru:

MHD: bus z terminálu Fügnerova - linka 12 (vystupujte na zastávce Dožínková). (jízdní řád)

Pěšky: cyklostezka podél Nisy vede z centra města až ke stadionu, délka cca 2 km (20-25 min.). Přístup k sektoru hostů je z ulice Sokolská (foto).

(POZOR: hlavní vchod od Dopravního hřiště z ulice Na Hradbách je určen pouze pro domácí - stadion nelze jednoduše obejít a přechod k sektoru hostů okolními cestami trvá 10-15 minut!).

Autobus: Omezený počet autobusů lze po domluvě nechat zaparkovat přímo před vchodem na stadion (foto) před sektorem hostů (příjezd od ulice Sokolská). (foto)

Auto: nejbližší parkoviště je na cyklostezce podél Nisy vedoucí ke stadionu - vjezd z ulice Sokolská (foto). Po naplnění kapacity tohoto parkoviště (foto) je možné parkovat na volných místech v přilehlých ulicích nebo využít parkovací plochy před prodejnami Kaufland, Penny a Lidl v Pavlovicích. Od těchto parkovišť je vzdálenost na stadion zhruba kilometr, nejlepší cesta je ulicí Norská, kterou se dostanete až k cyklostezce vedoucí k sektoru hostů.

Stadion U Nisy

Pravidla v sektoru

Od vstupu do areálu (po cyklostezce od Sokolské ulice) je hned za pokladnami označená příchodová cesta pro hostující fanoušky (foto), která vede k příslušnému vchodu č.7. (foto)

Do domácích sektorů nemusí být vpuštění fanoušci s hostujícími symboly. Pořadatelská služba je může směřovat do sektoru hostů i se vstupenkami na jiné tribuny.

Kontroly u vchodu do sektoru musí být důkladné, proto prosíme hostující fanoušky o včasný příchod. Pořadatelé jsou instruováni tak, aby prohlídky neprobíhaly ponižujícím způsobem a nevedly ke zbytečným konfliktům. Pokud snad budete mít jinou zkušenost, rádi se to dozvíme a zjednáme nápravu.

Batohy a větší zavazadla nemohou být vpuštěny do sektoru. Nechte si je raději v autě nebo autobusu. V nejhorším případě je ve stánku u vchodu do sektoru k dispozici provizorní úschovna (foto), kde si můžete odložit věci, které nebudou vpuštěny do sektoru, a po zápase si je vyzvednout.

Fanoušci, kteří se pokusí pronést pyrotechniku nebo jiné zakázané předměty (viz Návštěvní řád) nebudou na tribuny vpuštění a budou předání příslušníkům Policie ČR, kteří je ztotožní a předají k přestupkovému nebo trestně právnímu řízení. Upozorňujeme, že i za pokus o pronesení pyrotechniky hrozí fanouškům kromě vysokých pokut i zákaz vstupu na všechny stadiony. To samé platí i při následném použití pyrotechniky na tribunách.

V sektoru je dostatek místa pro věšení vlajek. Konkrétní umístění s vámi budou konzultovat zástupci pořadatelské služby. Na stadion nebudou vpuštěny vlajky s protiprávním či jiným nevhodným a pokutovatelným obsahem. Na našem stadionu netolerujeme zejména jakoukoliv rasistickou a extrémistickou symboliku včetně verbálních projevů.

Když se hromadně skandují vulgarity nebo urážky, hlasatel má za povinnost vás upozornit, abyste to nedělali. Nic jiného mu dle pravidel LFA ani nezbývá. Čím méně často to bude muset dělat, tím lépe.

Sektor hostů je sledován kamerovým systémem, který bude využit k identifikaci pachatelů případných trestných činů nebo hrubých porušení návštěvního řádu. Ale to se vás určitě netýká…

Zázemí sektoru

Kapacita zastřešeného sektoru hostů v rohu mezi Západní a Severní tribunou je 550 míst. Chápeme, že většinou nebudete sedět na sedačkách, protože ve stoje se vám fandí lépe. Nicméně sedačky v sektoru být přesto musí a budeme rádi, když zůstanou na svých místech.

V případě vyprodání mohou být na základě dohody mezi kluby přidány další sektory na Západní tribuně (vstup vchodem č. 8). Ale tolik hostujících fanoušků do Liberce přijede jen výjimečně.

V sektoru hostů je dostatek toalet s tekoucí vodou pro muže, ženy i invalidy. Děkujeme vám, že je zachováte funkční i pro (nejen) vaše další výjezdy do Liberce.

Stánek v sektoru nabízí klasický sortiment občerstvení včetně piva od našeho partnerského pivovaru (Svijanská desítka). Platba je zatím možná bohužel jen hotově. Mějte s sebou tedy prosím dostatek hotovosti.

Pouze v případě nízkého počtu fanoušků nahlášeného hostujícím klubem je občerstvení zajištěno donáškou nebo s doprovodem pořadatelů u stánku v přilehlém domácím sektoru. Žízní ani hladem u nás ani v malém počtu trpět nebudete. Příště vás snad dorazí víc a stánek v sektoru pro vás rádi otevřeme.

Sektor hostů má sice bezbariérový přístup i toalety, ale lepší místa pro vozíčkáře jsou na horním ochozu za sektorem B na přilehlé Západní tribuně, kam vozíčkáře i jejich doprovod vyveze speciální výtah umístěný vedle vchodu č.8. (foto) Doprovod ZTP/P má vstup zdarma.

Kontakty

Fanouškovský materiál a plánované choreografie prosím hlaste s předstihem prostřednictvím SLO (supporter liaison officer) vašeho klubu. O povolení rozhodne po zvážení všech okolností a konzultaci s příslušníky IZS náš bezpečnostní manažer a informace předá vašemu SLO či dalším zástupcům vašeho klubu.

Máte-li nějaké připomínky, dotazy nebo lepší i horší zkušenosti z návštěvy sektoru hostů na našem stadionu, můžete kontaktovat i našeho SLO na mailu fanousci@fcslovanliberec.cz.

Závěr

Užijte si zápas na stadionu U Nisy, přispějte svými hlasivkami ke skvělé atmosféře a nebuďte příliš smutní, když váš tým prohraje. Bez bodů už z Liberce odjížděly i větší kluby... Šťastnou cestu domů a na viděnou příště!

Pokud do Liberce nemíříte jen na zápas a chcete víc poznat i naše město, doporučujeme vám pro získání dalších informací přehledný portál www.visitliberec.eu/.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon La Piazza
Mediální partneři
eFotbal Náš region