FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Plzeň 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít

26.kolo, sobota 8.3.2014, 11:00, U Nisy (umělý trávník)
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:0
(1:0)
FC Viktoria PlzeňFC Viktoria Plzeň
FC Slovan Liberec: Konečný – Čuřík, Šustr, Zitka, Chlumecký – Kastelovič, Bláha – Kaiser (88. Polívka), Ondráček (82. Otta), Knejzlík – Řehák (88. Barac).
FC Viktoria Plzeň: Juraši – Glazer, Brožík, Denk, Lešek – Boček (83. Polom), Doležal – Sedláček (78. Petr), Skála (50. Král), Sýs – Knotek (67. Provod).
Branky: 8. Šustr, 47. Ondráček, ŽK: 80. Ondráček – 57. Denk, 63. Boček, 74. Doležal, Rozhodčí: Černý - Filipek, Linhart.

Reportáž

Vstup do utkání se Libereckým vydařil. Hned v úvodu vybojovali několik rohových kopů, po jednomž z nich se do míče opřel Dominik Šustr a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Soupeř se však nezalekl a po čtvrthodině hry mohlo být srovnáno, ale Skála pouze nechal svou střelou pouze vyniknout domácího brankáře Konečného.

Ve zbytku první půle však hrál Slovan mnohem aktivněji a soupeře k ničemu nepouštěl. Ve 22. minutě měl hned dvě příležitosti na hlavě Kastelovič, kterého nejprve vychytal Juraši a následně z rohového kopu mířil pouze do tyče. Tyč zaduněla před poločasem ještě jednou, když osamocený Řehák ve vápně chytře přehodil brankáře, branková konstrukce mu však skórovat neumožnila. Do kabin se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

I do druhé půle vlétli lépe domácí, a hned z toho bylo zvýšení. Kaiser nacentroval před bránu, kde nejvýše vyskočil Adam Ondráček a přestože si gólman Juraši na balon sáhl, nedokázal mu v cestě za čáru zabránit. A znovu skórovat mohl o chvíli později Kaiser, jeho střelu z úhlu však brankář kryl.

Plzeň se ve druhé pětačtyřicetiminutovce vyloženě zatáhla a pouze čekala na příležitosti k brejkům. Ty jim však pozorně hrající Liberec příliš často neumožňoval, naopak mohl ještě několik branek přidat. Z dobrých pozic stříleli Řehák a Kaiser, ani jeden z nich však už nedokázal Jurašiho překonat. Zápas tak skončil vítězstvím domácích 2:0, přestože podle předvedené hry si zasloužili možná i více branek.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec):

"S dnešním zápasem jsem spokojen. Myslím, že se nám povedl, a to nejen výsledkově, ale také herně. U kluků bylo vidět velké odhodlání napravit předchozí nezdar v Ostravě. Líbila se mi jejich chuť po vítězství hned od úvodních minut. Sice tam chybělo trochu klidu v koncovce, kde jsme byli poněkud zbrklí a mohli jsme ještě nějakou branku přidat. Ale jinak jsem s výkonem spokojen a myslím, že jsme si výhru zasloužili."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Kristýna
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec