FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít

30.kolo, úterý 8.4.2014, 13:00, Městský stadion
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:0
(0:0)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec: Kubát - Čuřík, Zitka, Janků (80. Otta), Chlumecký - Šustr, Bláha - Kaiser (73. Jakimič), Ondráček, Knejzlík (66. Barac) - Řehák (80. Kukla).
AC Sparta Praha: Vorel - Mejdr (74. Toml), Vokoun, Březina, Čmelík - Kitanovič (45. Hovorka), Moravec (85. Špaček), Kulhánek, Sulovský, Sáček (45. Surmaj) - Schick (79. Pulkrab).
Branky: bez branek. ŽK: bez karet. Rozhodčí: Příhoda - Hanousek, Poživil.

Reportáž

Hned od prvních minut bylo tempo poměrně vysoké. Aktivnější byli především liberečtí mladíci, kteří si také ve třetí minutě připravili první vážnější příležitost. Přetažený centr doletěl až k Bláhovi, který z následného zakončení trefil tyč sparťanské svatyně.

S přibývajícím časem se hra vyrovnala a také favorizovaná Sparta o sobě dala poprvé vědět. Kulhánek se dostal vně pokutového území k odraženému balonu a jen pohotový zákrok gólmana Kubáta zachránil Slovan od inkasované branky.

O chvilku později měli mladé naděje Slovanu také štěstí, to když po střele jednoho ze soupeřů zazvonila na Městském stadionu další branková konstrukce. Další větší šance se ve zbytku prvního poločasu diváci nedočkali. Oba celky tak odcházely do šaten za bez brankového stavu.

Lepší vstup do druhého dějství měli opět domácí, kteří si vytvořili tlak i převahu. K ohrožení brankáře Vorla se však nedostali. Naopak na druhé straně musel Sulovského štiplavou ránu krotit ve svých rukavicích Kubát.

Vyrovnaná partie se hrála takřka celý druhý poločas. V závěru však libereckým fanouškům zatrnulo. Dvě minuty před koncem se za obrannou Slovanu zjevil Špaček, který se pokusil domácího brankáře přehodit. To se mu povedlo, jenže balon se na poslední chvíli stočil mimo tři tyče. Oba týmy se tak rozešly spravedlivou remízou.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): "Bojovné a dramatické utkání, ve kterém obrany zvítězily nad útokem. Oproti minulému utkání dnes musím hráče pochválit za poctivý výkon. Bylo na nich vidět velké odhodlání, za žádnou cenu nechtěli prohrát. V defenzivě jsme zahráli spolehlivě, horší to bylo ale směrem dopředu. Chyběla nám větší odvaha a kvalita na soupeřově půlce. Sparta zahrála velmi dobře v obraně a do šancí nás nepouštěla. Ke konci utkání chtěly oba týmy vyhrát, ale větší šanci si vytvořila Sparta. Svou šanci naštěstí nevyužila a tak utkání skončilo asi spravedlivou remízou."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Nisa Liberec
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact