FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít

34.kolo, sobota 26.4.2014, 10:15, Městský stadion - Jeronýmova ul.
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:3
(1:1)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec: Kubát - Zitka, Linhart (52. Čuřík), Janků, Chlumecký (68. Barac) - Šustr (61. Otta), Kastelovič - Polívka (68. Kukla), Ondráček, Kaiser - Řehák (52. Jakimič).
FK Teplice: Míka – Bílek, Batryn (90. Vokoun), Šístek (52. Kalivoda), Kodeš, Chládek, Svoboda (62. Výborný), Horvát, Flégl (90. Tesařík), Laňka (83. Hlaváček), Procházka.
Branky: 24. Ondráček – 10. Kodeš, 50. Laňka, 64. Laňka. ŽK: Ondráček, Zitka – Chládek, Bílek.
Diváci: 160

Reportáž

Jednoznačně lépe do utkání vstoupili hosté. Tepličtí drželi balón na svých kopačkách, soupeře přehrávali kvalitní kombinační hrou a sami jej prakticky do žádných příležitostí nepouštěli. Nutno podotknout, že Liberečtí to soupeři notně usnadňovali, k hráčům Teplic přistupovali pozdě a nechávali jim hodně prostoru.

Poprvé Teplice zahrozili již ve 4. minutě. Batryn se na levé straně šikovně zbavil Zitky, přesným centrem našel hlavu Svobody a jeho pokus skončil jen těsně vedle pravé tyče.

Po následné šanci hostí už ale liberecký gólman Kubát musel lovit míč ze sítě. Přetažený rohový kop propadl až k osamocenému Laňkovi, který na zadní tyči zachoval chladnou hlavu a připravil palebnou pozici na hranici šestnáctky Petru Kodešovi, který přízemní střelou otevřel skóre.

První velká šance domácího Slovanu přišla po dvaceti minutách hry. Centr Kasteloviče z pravé strany doputoval až k Řehákovi, který měl na noze vyrovnání, ale míč si připravoval příliš dlouho. Vzápětí ještě zakončoval Kaiser, ale jeho střelu obránci soupeře zblokovali na roh.

Ve 24. minutě, defacto z druhé vážnější situace před teplickou brankou, se liberecké naděje dočkaly vyrovnání. Na standardku Řeháka si nejvýše naskočil kapitán Adam Ondráček a přesně umístěnou hlavičkou vyrovnal. Po vyrovnávací brance domácím narostla křídla a obraz hry se radikálně změnil. S Teplickými inkasovaný gól zamával a našich hráčů bylo najednou plné hřiště.

O pár minut později se mohli Liberečtí zaradovat podruhé. Na okraji šestnáctky se proti přesile prosadil Kaiser, vytvořil dobrou střeleckou pozici pro Kasteloviče, jehož střelu z první brankář Teplic reflexivně vyrazil. Následně ještě nebezpečně pálil Řehák.

Krátce po půl hodině hry stanul po pěkné přihrávce liberecký Polívka tváří v tvář brankáři Míkovi. Ten mu však dobře zmenšil střelecký úhel a našeho útočníka vychytal.

Úvod druhého poločasu opět zvládli lépe hosté. V 50. minutě se po ztrátě Řeháka balónu ujal Kodeš, předal jej Denisovi Laňkovi, který se v rychlosti zbavil několika protihráčů a přesnou ranou s pomocí tyče vsítil druhou branku Teplic.

Po hodině hry hosté své vedení navýšili. Po rohovém kopu zakončoval jeden z Teplických, gólman Kubát míč vyrazil před sebe, kde se nejrychleji zorientoval opět Denis Laňka, který svým druhým gólem zvýšil na 3:1 z pohledu hostů.

V závěru zápasu se Liberečtí snažili výsledek alespoň zkorigovat, ale vyjma několika střeleckých pokusů Kaisera či Barace a hlavičky Janků, si žádné vyložené šance nevypracovali. Teplice si tak svůj náskok pohlídali a na Stínadla vezou tři body za vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): "Asi jsme prohráli zaslouženě, protože soupeř byl lepší. Těžko se mi to říká, ale je to tak. Řekli jsme si, že na Teplice od začátku vlítneme, ale to se bohužel nestalo. Byli jsme zakřiknutí, nechali jsme soupeře hrát a za to jsme byli potrestáni gólem. Postupem času jsme hru vyrovnali jak herně, tak i výsledkově a zdálo se mi, že ke konci poločasu jsme měli lehce navrch. Nicméně ve druhém poločase jsme totálně zkolabovali, propadli ve všech směrech, podali velmi špatný výkon a proto zaslouženě prohráli, což mě mrzí".

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Inago
Mediální partneři
Rengl Beat radio