FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slavia 1:5
Menu Další Zavřít Zavřít
18.10.2014

Slovaňačky bojovaly statečně, ale na Slavii nestačily

Kryštof Rossmann
V rámci osmého kola nejvyšší české soutěže žen Liberečanky nastoupiky k duelu s pražskou Slavií. Ta byla jasným favoritem, vždyť v letošním ročníku ještě neprohrála a obdržela jediný gól.
8.kolo, sobota 18.10.2014, 11:30, Stráž nad Nisou
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:5
(0:2)
SK Slavia PrahaSK Slavia Praha
FC Slovan Liberec: Salacká – Jedličková, Mukařovská (65. Fritzová), Pižlová (K), Kubešová (80. Kutifelová), Jarchovská (69. Černá), Brázdová, Jeřábková, Jungová (88. Hančová), Matějková, Mikysková
SK Slavia Praha: Sladká – Pincová (60. Němečková), Budošová (46. Juráčková), Tomášková, Pěničková (K), Benýrová, Chlastáková (46. Necidová), Divišová, Bartovičová, Svitková, Kožárová (73. Malinová)
Branky: 52. Mukařovská – 15. Benýrové, 20. Kožárová, 46. Svitková, 65. Pěničková, 70. Pěničková

ŽK: 88. Hančová

Reportáž

Vstup do utkání libereckým hráčkám nevyšel. Svého soupeře nechaly dělat, co se mu zlíbí a do útoku se v podstatě nevydávaly. Pražanky poprvé udeřily v minutě patnácté. Pavla Benýrová nekompromisní technickou střelou do pravého horního růžku branky otevřela dnešní gólový účet - 0:1.

O dalších pět minut později se skóre měnilo podruhé. Tereza Kožárová docíla branky, i přesto že gólmanka Salacká míč stihla zasáhnout - 0:2. Poté se domácí hráčky osmělily a poměrně obraně pražského klubu zatápěly. Obrovskou šanci ke snížení stavu měla těsně před koncem prvního poločasu Andrea Jarchovská. Únik však nedokázala proměnit, když míč poslala jen těsně vedle pravé tyčky branky Barbory Sladké.

Konec první půle byl v režii Liberečanek, začátek té druhé jim však úplně nevyšel. Hned ve 46. minutě zužitkovala přihrávku Divišové Svitková - 0:3. Na tuto branku si však severočeské bojovnice odpověď našly. O šest minut později se prosadila Teraza Mukařovská - 1:3. Tlak hráček Slovanu však nekompromisně ukončila v 65. minutě hostující kapitánka, která se dokázala prosadit po rohovém kopu - 1:4. Definitivní tečku za dnešním utkáním udělala o dalších pět minut později znovu kapitánka Pěničková, tentokrát ukázala velký přehled ve hře a jednoduchým lobem překonala domácí brankářku.

Utkání sice skončilo pro severočeský celek nepříznivým skóre 1:5, ale hráčky ukázaly svojí bojovnost a místy nejlepší český celek přehrávaly. Body však nezískaly a budou o ně muset bojovat v příštích zápasech. V dohledné době mají na programu utkání s dalším klubem z hlavního města Spartou (2. 11.) a domácí zápas s Pardubicemi (8. 11.).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Aura Medical
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec