FC Slovan Liberec | Victor Olatunji po příchodu do Liberce: Jsem moc rád, že jsem tady!
Menu Další Zavřít Zavřít
23.01.2023

Victor Olatunji po příchodu do Liberce: Jsem moc rád, že jsem tady!

Redakce
Liberec – K našemu týmu se připojil už v minulém týdnu na Maltě a naskočil i do generálky proti Zlínu. Nyní už jsou všechny formality dotažené a třiadvacetiletý Victor Olatunji přichází do Liberce z kyperského klubu AEK Larnaka na půlroční hostování s opcí.

Sto devadesát tři centimetrů vysoký útočník už v osmnácti letech zamířil z rodné Nigérie do Evropy, nejprve působil na Slovensku, následně v Rakousku a poté zakotvil na Kypru. V dresu AEK Larnaka na podzim nastupoval i v předkole Ligy mistrů a základní skupině Evropské ligy.

„Typologicky se jedná o hrotového útočníka, který je vysoký, silný ve vzduchu a soubojích. Potřebovali jsme útočníka po odchodu Micka van Burena a když nás opustil Max Talovjerov, tak také hráče použitelného do standardních situací. O Victora jsme měli zájem už v létě, ale Larnaka jej nepustila, protože hrála skupinu Evropské ligy. Když se naskytla možnost získat jej v tomto přestupním období, sáhli jsme po něm,“ řekl o nové posile trenér Luboš Kozel.

A jak přesun z Kypru do Česka hodnotí sám hráč? „Příchod do nového týmu vnímám jako velkou výzvu. Jsem moc rád, že jsem tady. O Liberci jsem slyšel už v Africe. Vím, že česká liga je kvalitní soutěž. Budu dělat vše pro to, abych se prosadil a pomohl týmu,“ říká nigerijský forvard, který se po příletu z Malty už mohl seznámit i se specifickou libereckou zimou. Do nového prostředí ale vstupuje s velkým odhodláním: „Na sněhu jsem netrénoval už asi tři roky, naposledy v Rakousku. Dnešní trénink pro mě byl hodně náročný, ale nechci si stěžovat. Bez ohledu na počasí a terény se musím rychle adaptovat, je to má práce!“

Victorovi, který bude v jarních ligových zápasech nosit na dresu číslo 21, přejeme, ať se mu u nás daří!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago ČSOB
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls