FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Teplice B 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
05.06.2024

B-tým uzavřel sezonu prohrou s rezervou Teplic, rozhodla první půle

Redakce
Liberec – Prohra na závěr. Béčko Slovanu se rozloučilo se sezonou 2023/24 domácí porážkou s Teplicemi 0:2, o výsledku rozhodla úvodní půle, v níž padly obě branky. Svěřenci trenéra Jakuba Haranta ukončí ročník v první osmičce tabulky skupiny B ČFL.
Turnov, středa 5.6.2024, 10:00
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
0:2
(0:2)
FK Teplice BFK Teplice B
FC Slovan Liberec B: Musil – Winkler, Ogboi, Kuľha, Horňáček (66. Meskhi), Machotka (46. Wydrzynski) – Michal, Papoušek F. (Butsko), Málek (76. Bartoš) – Šolc (83. Netušil), Winkler, Hadaščok
FK Teplice B: Němeček – Bílek, Emmer (84. Korselt), Foungala, Hrdlička, Kapur (68. Köstl), Kříž, Pokorný, Procházka (36. Trnovec), Tsykalo, Vachoušek (84. Lukáš)
Branky: 2. Pokorný, 37. Tsykalo. Rozhodčí: Černý – Švorc, Štěrba. ŽK: 10. Michal, 32. Horňáček, 81. Meskhi – 77. Emmer. Diváků: 126.

Reportáž

Teplice vkročily do zápasu lépe a už ve druhé minutě svoji aktivitu zužitkovaly. Vojtěch Pokorný se chytře uvolnil a přesnou ranou pravačkou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Stejný hráč mohl zanedlouho přidat svoji druhou branku, ale hlavičku nasměroval pouze do levé tyče.

Hosté stupňovali tempo a vytvářeli si další šance, po půlhodině hry dotlačili míč za brankovou čáru, pomezní sudí si však všiml ofsajdu. Ve 37. minutě už bylo ovšem vše dle regulí, míč po rohovém kopu proskákal až do malého vápna k Jehoru Tsykalovi, který ho dotlačil do sítě.

Stejný obraz hry byl vidět i po přestávce, Emmer pěknou ranou napálil břevno, jen o něco později pak Bílek minul ze standardní situace těsně branku. Na druhé straně zahrozil Málek, jeho pokus však Němeček zlikvidoval. V samotném závěru duelu mohl snížit Wydrzynski, který tvrdě vypálil zpoza vápna, nicméně míč zaplaval těsně nad bránu.

Slovan tak Sklářům v posledním kole skupiny B ČFL podlehl 0:2. Sezonu zakončil s bilancí deseti výher, osmi remíz a dvanácti porážek. Výkony našemu mužstvu přinesly 38 bodů, skóre 47:47 a umístění v první polovině tabulky. Jistým sestupujícím do divize jsou Přepeře, postup do druhé ligy naopak vybojovaly Velvary.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Bohužel sezonu zakončujeme porážkou a nepovedeným výkonem. Zejména v prvním poločase byl vidět větší hlad hostů po dobrém výsledku. Tentokrát jsme nebyli dobří ani v organizaci hry. Pozitivem je zapojení hráčů z U19 do zápasu.“


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Fintex
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna