FC Slovan Liberec | Ofenzivní univerzál Ľubomír Tupta se vrací do Slovanu
Menu Další Zavřít Zavřít
03.02.2023

Ofenzivní univerzál Ľubomír Tupta se vrací do Slovanu

Redakce
Liberec – S angažmá pod Ještědem má nedávné zkušenosti, vzájemná spolupráce se po půlroční pauze obnoví. Útočník či krajní záložník Ľubomír Tupta přichází do našeho klubu na půlroční hostování s opcí z italské Pescary.

Tupta oblékal dres Slovanu už v sezoně 2021/22. Nastoupil celkem ke 24 ligovým zápasům, v nichž zapsal čtyři branky, všechny byly vítězné. Zároveň odehrál i tři utkání v ČFL za B-tým, kde dvakrát skóroval a jednou asistoval.

V Itálii působil Tupta už od roku 2014, kdy přestoupil z Prešova do akademie Catanie. O rok později se stěhoval do Verony, mezi jejíž kmenové hráče patřil až do konce minulé sezony. Čtyřikrát byl slovenský útočník na hostování, hrál ve Wisle Krakov, Ascoli ze Serie B, ve švýcarském Sionu a právě Slovanu.

Před aktuálním ročníkem opustil Veronu, aby se přesunul do Serie C, kde nastupoval za Pescaru. V 15 ligových utkáních zaznamenal dvě asistence a v poháru během dvou startů gól a asistenci.

„Zpátky do Liberce jsem se velmi těšil a jsem moc rád, že se to podařilo. Je příjemné vracet se do známého prostředí a beru to jako velké plus. Chci pomoct týmu, klubu, ale i sám sobě. Věřím, že máme na to být v první šestici,“ řekla staronová posila po podpisu smlouvy.

Hostování v Liberci potrvá do 30. 6. 2023 s opcí na přestup.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Liberecký kraj
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec